Nu tyer DF til modangreb: Det er Løkkes bilag, som skaber mistillid

Dansk Folkeparti nøjes ikke med at se stiltiende til, at Venstre i weekenden beskyldte partiet for at føre en uhæderlig EU-kampagne i forbindelse med afstemningen om retsforbeholdet.

Dansk Folkeparti Sparker nu igen, efter weekendens Venstre i weekenden beskyldte partiet for at puste til mistilliden mellem befolkningen og politikerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti leverer nu et hårdt modsvar til integrations- og udlændingeminister Inger Støjbergs (V) angreb på DFs EU-kampagne, som hun i weekenden har beskyldt for at være »falsk«, »uhæderlig« og bidrage til at »skabe mistillid til det politiske system.«

Ifølge Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup er det tværtimod sagerne i Venstre om blandt andet Løkkes bilag, der skaber mistillid i befolkningen.

»Når Inger Støjberg beskylder os for at være uvederhæftige og puste til befolkningens mistillid til politikerne, så kan jeg ikke lade være med at sige, at det klarer Venstre fint selv, når man kigger på de senere år med diverse bilagssager, senest Carl Holsts politianmeldelse og en asylgaranti i forbindelse med EU-afstemningen, som de ikke tør at stå ved juridisk ved at skrive den ind i lovteksten,« siger Peter Skaarup, der har forfattet et debatindlæg om emnet i dagens Berlingske.

Hvorfor er det nødvendigt at inddrage Løkkes bilagssager i kampagnen om EU-afstemningen?

»Det er Venstre, som beskylder os for at puste til mistilliden, og så kan jeg ikke lade være med at pege på, at de sager, der har været med den ene og den anden statsministerkandidat de senere år, at de har været med til at puste til mistilliden,« siger han.

V: Det har intet med afstemningen at gøre

Inger Støjberg regnes normalt for at være en af de politikere i Venstre, som står tættest på Dansk Folkeparti i synet på udlændinge- og værdipolitikken.

Men i weekenden vakte hun partiets vrede, da hun beskyldte DFerne for at føre »skræmmekampagne« i forbindelse med retsforbeholdsafstemningen, fordi folkepartiet ikke stoler på statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) garanti om, at han ikke vil udnytte danskernes eventuelle »ja« ved afstemningen til at overdrage flygtninge- og udlændingepolitikken til EU.

Venstre ønsker ikke at kommentere på, at DF nu inddrager Løkkes bilagssager og tidligere forsvarsminister Carl Holsts (V) politianmeldelse i spliden mellem de to partier.

»Jeg kan ikke se, hvad det har med denne afstemning at gøre, og derfor kommenterer jeg ikke på det. Nu debatterer vi retsforbeholdet, og det gør vi de nærmeste par uger. Lad os nu prøve at holde debatten til det, den handler om, og det er, hvorvidt vi skal gøre Danmark til et tryggere sted at være dansker og et sværere sted at være forbryder,« siger politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V).