Nu tørner Ellemann og Messerschmidt sammen i debat om forsvarsforbehold – følg med fra Pilestræde her

Klokken 18.00 tropper Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen og DF-formand Morten Messerschmidt op på toppen af Berlingskes bygning i Pilestræde i København. Ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen agerer moderator, når to af frontpersonerne på henholdsvis ja- og nejsiden debatterer det danske forsvarsforbehold i EU.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To af de absolutte frontpersoner på henholdsvis ja- og nejsiden tørner sammen, når Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen og DF-formand Morten Messerschmidt står ansigt til ansigt i en debat om forsvarsforbeholdet.

Det sker klokken 18.00 på toppen af Berlingskes bygning i Pilestræde i København. Ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen agerer moderator.

På ovenstående livestream kan du følge med, når de to borgerlige partiledere på hver deres facon vil forsøge at overbevise publikum om, hvor krydset skal sættes 1. juni.

For både Ellemann og Messerschmidt er folkeafstemningen deres første som partiformænd. Forud for aftenens debat har Berlingske fulgt dem begge under valgkampen – fra en dunkel biografsal i Hillerød til lyden af buldrende kanonslag på Kastellets voldanlæg.

Læs de to reportager her og her.

Venstre var blandt de fem partier, der udskrev folkeafstemningen tilbage i marts i forbindelse med det nationale kompromis. Et af argumenterne var og er, at Danmark – efter Ruslands invasion af Ukraine – ikke længere kan tage friheden for givet. Partiet ønsker dermed, at Danmark skal tage ansvar og deltage i det europæiske forsvarssamarbejde ved at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Omvendt mener Dansk Folkeparti, at netop forsvarsforbeholdet er Danmarks garanti for mindre EU og mere NATO. Fra Dansk Folkepartis side er det altså et nej tak til danske soldater med EU-stjerner på skulderen.