Nu tegner alt til et smalt medieforlig

Med den røde blok ude af forhandlingerne så strammes grebet om Danmarks Radio, som Dansk Folkeparti lægger stor vægt på at beskære støtten til.

(ARKIV) Medieordfører Mogens Jensen (S) siger, at han aldrig har oplevet noget lignende som de forhandlinger om et medieforlig, som Socialdemokratiet nu er ude af sammen med resten af den røde blok. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kortet er tegnet op til et smalt medieforlig mellem regeringen og Dansk Folkeparti, efter at Socialdemokratiet og SF ikke længere er med ved forhandlingsbordet.

Ifølge kulturminister Mette Bock (LA) forlod Socialdemokratiet og SF selv forhandlingerne, da de ikke kunne tilslutte sig det aftalepapir, der har ligget på bordet siden 30. maj.

Det afviser medieordfører Mogens Jensen (S), som siger, at Socialdemokratiet og SF blev smidt ud.

Efter hans opfattelse pågår der fortsat forhandlingerne i Finansministeriet, hvor finansminister Kristian Jensen (V) og S-formand Mette Frederiksen forhandler om den økonomiske ramme, som er skillelinjen mellem regeringen og Socialdemokratiet.

Mette Bock har blandt andet fastholdt en besparelse på 20 procent på DR. Ministeren påpeger, at regeringen har fremlagt et tilbud med 380 millioner kroner oven i public service-puljen.

Ifølge kulturministeren står regeringen og DF fast på, at DR skal spare 1,1 milliarder kroner over fem år, og at regeringen lægger op til at sælge 40 procent af TV2.

Hun vil nu forhandle videre alene med DF og afviser ikke, at det kan ende med et smalt medieforlig.

Ifølge Mette Bock er hun og Kristian Jensen enige om det videre forløb. Hun afviser, at S og SF fortsat er en del af forhandlingerne.

Regeringen har ifølge kulturministeren fodslag om, at forhandlingerne fortsætter på baggrund af den økonomiske ramme, som blev fremlagt på et møde med DF-formand Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen 30. maj.

Dermed lukker hun af for, at Socialdemokratiet kan genåbne den økonomiske ramme ved nye forhandlinger i Finansministeriet.

Gruppeformand Jacob Mark (SF) kalder hele situationen "en kamp om ord".

»Som SF'er fik jeg at vide til forhandlingerne, at hvis vi ikke ville nikke ja til den præmis, som Mette Bock havde lagt frem, så havde vi ikke noget at gøre i rummet. Når en minister gentager det flere gange, så er det for mig en udsmidning,« siger han.

Mogens Jensen (S) siger til TV 2 News, at han aldrig i sine mange år i Folketinget har oplevet noget lignende.

/ritzau/