Nu svarer Socialdemokratiet på anklage om politiets særbehandling af departementschef

Socialdemokratiets retsordfører ser ikke problemer i en sag, hvor daværende departementschef i Justitsministeriet fik særdeles hurtig behandling af en politianmeldelse i 2019.

Tidligere justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sammen med departementschef Barbara Bertelsen efter overdragelse i Justitsministeriet i København 27. juni 2019. Eksperter vurderer over for Ekstra Bladet, at Barbara Bertelsen har fået særbehandling i forbindelse med en politianmeldelse af gadeuorden i 2019 – altså mens hun var departementschef i Justitsministeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En sag om særbehandling involverer Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, der beskyldes for at have anvendt sin stilling til at lægge pres på politiet i forbindelse med en anmeldelse. Dette har Ekstra Bladet beskrevet.

Sagen drejer sig om, at Barbara Bertelsen i 2019 som departementschef i Justitsministeriet ringede til rigspolitichefen for at følge op på en anmeldelse om gadeuorden, hun tidligere havde indgivet som privatperson.

Anmeldelsen skete 23. juni 2019. Samme dag kontaktede Barbara Bertelsen chefen for Rigspolitiet, og samme dag kontakter rigspolitichefen Københavns Politi, som ringer til tre hospitaler for at finde mulige ofre. Samme dag foretager Københavns Politi desuden en afhøring af Barbara Bertelsen.

Der gik kun 29 dage fra anmeldelsen til, at sagen blev afsluttet, hvilket er blevet kritiseret af en række eksperter over for Ekstra Bladet.

Professor emeritus ved Institut for Statskundskab ved København Universitet Tim Knudsen mener, at Barbara Bertelsen udnytter sin position. Steen Rønsholt, der er professor i forvaltningsret, vurderer, at Københavns Politi kan have ageret usagligt ved at prioritere sagen.

Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus, ønskede i første omgang ikke at udtale sig om sagen, skriver Ekstra Bladet, men vendte derefter tilbage med en række svar.

Jeppe Bruus synes, at det er forventeligt, at en person med en central ledende position i politiet, som Barbara Bertelsen dengang havde, gør, hvad hun kan for at få en sag behandlet ordentligt.

»Det skal gerne være sådan, at alle voldssager får en høj prioritet, men jeg vil da forvente, at nogen, der sidder så centralt placeret, og som er vidne til noget, at de gør, hvad de kan, for at der faktisk sker noget. Selvfølgelig har hun en anden adgang end almindelige borgere, og derfor kan man forvente, at hun gør noget ekstra,« siger han til Ekstra Bladet.