Nu opretter Støjberg nye teltlejre til asylansøgere

Danmark får desuden efter nytår et nyt udrejsecenter i Jylland.

Udlændinge, integrations- og boligminister Inger Støjberg under et besøg i flygtningelejren hos Beredskabscenter Thisted. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg vil oprette fire nye teltlejre til asylansøgere.

Det oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Lejrene etableres i Næstved, Herning og Haderslev.

Desuden får Danmark et nyt såkaldt udrejsecenter. Det nye udrejsecenter bliver Kærshovedgård i Ikast-Brande Kommune, som i dag fungerer som åbent fængsel, oplyser ministeriet.

»Udrejsecenteret tages i brug hurtigst muligt efter årsskiftet og vil få en indkvarteringskapacitet på op til 600 personer ved at supplere de eksisterende bygninger med barakker,« skriver ministeriet i pressemeddelelsen.

Kærshovedgård bliver for personer, som har fået afslag på asyl i Danmark, og derudover vil det huse gruppen af »udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold, hvoraf en del har meldepligt.«

Det nuværende udrejsecenter i Sjælsmak, som ligger i Hørsholm Kommune, bliver desuden udvidet.

Det betyder samtidig, at den gruppe af udvisningsdømte kriminelle udlændinge og personer, der befinder sig i Danmark på tålt ophold, fremover ikke skal være i Udrejsecenter Sjælsmark.

De bliver i stedet placeret i udrejsecenteret i Jylland, ligesom de også flyttes fra Center Sandholm. Sandholm skal fremover være rent center for modtagelse af asylansøgere, oplyser ministeriet.

Inger Støjberg oplyser, at hun i dag har kontaktet de berørte borgmestre. I pressemeddelelsen udtaler hun:

»Jeg mener, at vi har fundet en god løsning på et presserende behov. De personer, som ikke har ret til asyl, skal under sikrede forhold placeres i et udrejsecenter, hvorfra de hurtigst muligt skal sendes ud af landet.«

»Behovet for pladser er steget i takt med antallet af asylansøgere, og nu kan vi i både Øst- og Vestdanmark sikre en smidig og effektiv behandling. Samtidig er det min intention, at gruppen af udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold vil kunne mærke, at de fra regeringens side er uønskede i Danmark.«

De fire nye tellejre bliver af samme type som teltlejren i Thisted.

To af teltlejrene vil blive opsat ved Beredskabsstyrelsens center i Næstved. De skal efter planen samles inden jul, så de kan blive taget i brug kort efter nytår. Ifølge ministeriet skal de hver især have plads til omkring 200 personer.

De to andre lejre skal efter planen placeres ved henholdsvis Beredskabsstyrelsens center i Haderslev og Beredskabsstyrelsens center i Herning. Her er de ligeledes meningen, at de skal huse 200 personer per lejr.

I forbindelse med teltlejrene i Haderslev og Herning vil der blive opstillet barakker med plads til ca. 200 personer. »Her indkvarteres i udgangspunktet familier,« oplyser ministeriet.

»For alle de nye initiativer gælder det, at Udlændingestyrelsen nu er i dialog med de berørte kommuner og meget gerne stiller op til borgermøder sammen med de øvrige aktører, hvis der lokalt er ønske om yderligere information forud for etableringen,« slutter Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.