Nu kan skattesagen kulegraves

Kl. 11.00 præsenterer justitsministeren arbejdsgrundlaget for den kommission, der skal kulegrave skattesagen og anklagerne om magtmisbrug i Skatteministeriet

Troels Lund Poulsen, tidligere skatteminister for Venstre, er gået på orlov som følge af skattesagen, der nu skal kulegraves. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu kan kulegravningen af det, som er blevet udråbt til en af de største politiske skandaler herhjemme i nyere tid, for alvor begynde. Kl. 11 her til formiddag præsenterer justitsminister Morten Bødskov (S) kommissoriet for den undersøgelseskommission, der skal kulegrave anklagerne om magtmisbrug i Skatteministeriet.

Kommissionen skal undersøge, om tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) eller hans særlige rådgiver Peter Arnfeldt forsøgte at påvirke Skat Københavns afgørelse i en skattesag, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnocks arbejds- og skatteforhold blev kulegravet. Eller om det var departementschef i ministeriet, Peter Loft, der gik over stregen.

Anklagerne om utidig indblanding fra Skatteministeriets side blev fremsat i en redegørelse fra direktøren i Skat København, Erling Andersen, i begyndelsen af december.

Da  nuværende skatteminister Thor Möger Petersen (SF) læste redegørelserne fra Erling Andersen og Peter Loft, besluttede han at nedsætte en kommission, der skal afdække forløbet af skattesagen og om en eller flere personer har misbrugt deres position og magt i forløbet.

Kommissionen vil formentlig blev ledet af en dommer, og det forventes at der går minimum et år, og formentlig mere, før undersøgelsen ligger klar.

B.dk følger sagen her til formiddag.