Nu kan du afgive din brevstemme

Har du allerede besluttet, hvem der fortjener din stemme til det kommende folketingsvalg, så er det fra og med torsdag 28. maj muligt at afgive din brevstemme.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du ikke hjemme 18. juni, når danskerne skal til folketingsvalg, så er der alligevel mulighed for at give din politiske mening til kende via en brevstemme. Og allerede fra torsdag 28. maj er det muligt at afgive sin stemme, hvis man af en eller anden årsag ikke kan komme til stemmeboksen på selve valgdagen.

Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet, som står for afholdelsen af valget, på sin hjemmeside.

Det er muligt at brevstemme i en hvilken som helst kommune ved at møde op på et borgerservicecenter.

Det behøver ikke være i den kommune, hvor du bor. I nogle kommuner er der også mulighed for at brevstemme på biblioteker eller andre steder.

Det eneste du skal huske, når du møder op for at sætte dit kryds er legitimation som for eksempel kørekort, pas eller sygesikringsbevis.

Hvis du opholder dig i udlandet, kan du brevstemme på den danske ambassade eller det danske konsulat i det land, hvor du opholder dig.

Brevstemmer du i udlandet, skal du være opmærksom på at gøre det i så god tid, at brevstemmen kan nå hjem til den relevante kommune, før valghandlingen går i gang torsdag 18. juni kl. 9.00. Det betyder, at sidste frist for at brevstemme er tirsdag 16. juni.