Nu gør Socialdemokraterne klar til valg

Socialdemokraternes partisekretær har sendt mail til partiets kredsforeninger om at begynde at få taget fotos til valgplakater inden udgangen af august.

'Så er der taget foto til valgplakat. Og nej, der bliver ikke valg foreløbig, men det er godt at være klar!' Sådan skrev Mette Gjerskov på Facebook, da hun delte dette billede. Tidligere på ugen sendte Socialdemokraternes partisekretær en mail til samtlige kredsforeninger, hvor han skrev: 'Husk at blive fotograferet til valgplakater inden udgangen af august'. Fold sammen
Læs mere

»Husk at blive fotograferet til valgplakater inden udgangen af august.«

Sådan hedder det blandt andet i en mail, Socialdemokraternes partisekretær Lars Midtiby har sendt til samtlige partiets kredsforeninger i landet i begyndelsen af ugen, erfarer bt.dk.

I mailen står der, at tiden for et valg nærmer sig, at kredsene skal begynde at planlægge deres kampagner, og at hvis de ikke har rekvireret valgkamp-materiale fra hovedkontoret, skal de gøre det nu.

I mailen skriver Lars Midtiby også, at partiet desværre gik tilbage ved valget til Europa-Parlamentet, men dog holdt skindet på næsen, og han takker for et godt Folkemøde på Bornholm.

Lars Midtiby bekræfter, at han har sendt mailen, og at partiet er i fuld gang med valgforberedelserne.

- Der er jo højst 15 måneder til et valg, så det er klart, vi skal i gang med forberedelserne, siger han.

Nu er der jo mange der tror, at et valg er nært forestående, og kan udskrives i august eller september?

- Ja, det ved jeg godt, man snakker om. Men jeg tror nu stadig, det er mest sandsynligt, at valget udskrives i første halvdel af 2015.

I står bedre i målingerne, økonomien er i fremgang og Venstre har store problemer. Er det ikke et godt tidspunkt?

- Vi er i gang med et stort stykke arbejde, som ikke er færdiggjort, og økonomien går ganske rigtigt fremad. Så er der jo endnu mere grund til at arbejde videre med det.

Mange tror også, at Helle Thorning-Schmidt skal have et topjob i EU og at Mette Frederiksen skal være ny statsminister. Hvad betyder det for valgplanerne?

- Jeg regner nu fortsat med, at vi går til valg med Helle Thorning-Schmidt som formand, siger Lars Midtiby.

I Venstre er man nærmest helt overbevist om, at der bliver udskrevet valg i august til afholdelse i september.

Nogle er så overbeviste, at de ligefrem nævner datoen 25. august til udskrivelse, og valg 16. september. Det, tror de, vil ske, også hvis Mette Frederiksen bliver ny statsminister. Logikken skulle være at skynde sig at nyde godt af den positive effekt af en ny person i førersædet, inden der begynder at opstå problemer.

Måske skyldes Venstres teorier også bare generel nervøsitet i det store oppositionsparti. For med de seneste meningsmålinger in mente er det nu første gang siden valget i 2011, at Venstre ikke kan være sikre på at vinde.