Nu er Marion glad

Regeringen har bøjet sig og ændrer på skrotloven. Venstrekvinden, der truede med at stemme mod finansloven, er glad for, at der blev lyttet.

Folketingsmedlem for venstre Marion Pedersen i hendes og hendes mand autoværksted - Din Bilpartner på Strandlodsvej på Amager Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen tager kritikken til sig, og lemper den berømte skrotlov, som nær havde bragt regeringen i mindretal på grund af venstrekvinden Marion Pedersen, der truede med at stemme imod finansloven, hvis ikke forslaget blev pillet ud.

Alligevel meddelte skatteminister Troels Lund Poulsen (V) onsdag, at han fremsætter et ændringsforslag, der bakkes op af både de Konservative, Dansk Folkeparti og Kristendemokraternes ene mandat, Per Ørum Jørgensen.

Efter et møde med V-ledelsen skiftede hun mening.

»Jeg er glad for, at de trods alt har lyttet til mig, og alle de organisationer, som har haft foretræde,« siger Marion Pedersen.

Koster arbejdspladser

Loven indebærer, at grænsen for, hvad det må koste at reparere en bil, før den skrottes, sænkes fra 75 til 65 procent af bilens værdi, hvilket vil koste 500 danske arbejdspladser ifølge beregninger fra Håndværksrådet.

Årsagen er, at folk i højere grad køber en ny udenlandsk bil i stedet for at lade en dansk mekaniker reparere den.

Tema: Skotsagen

Men nu bliver reparationer af motorcykler og airbags undtaget fra de nye regler, og ifølge Håndværksrådet vil det få stor betydning:

»Vi så helst, at de trak hele forslaget tilbage, men da de ikke vil det, så er det her en forbedring. Det er en væsentlig udgift at reparere en airbag, og det kan man trække ud af regnskabet. Det vil sige, at bilen skal være skadet for det mere, før den skal skrottes. Det betyder meget for mindre biler og ældre brugte biler,« vurderer politisk chef i Håndværksrådet, Frank Korsholm.

Marion Pedersen vil ikke svare på, hvorvidt den nye lempelse er presset igennem som led i en aftale, der har fået hende til at stemme for finansloven.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra skatteminister Troels Lund Poulsen om det, men Ritzaus Bureau spurgte i går ind til, om han havde talt med Marion Pedersen forud for de nye ændringer:

»Det er ikke noget, jeg har clearet med Marion Pedersen, men det er et fornuftigt ændringsforslag, og derfor er jeg af den klare opfattelse, at alle kan bakke op om det,« udtalte Troels Lund Poulsen.