Norge er klar til at kopiere Støjbergs teltlejre

Hvis der kommer mange asylansøgere til Norge, vil de også skulle bo i telte, siger norsk indvandringsminister.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg på teltpladsen i den nyoprettede flygtningelejr hos Beredskabscenter Thisted. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Den norske regering er klar til at etablere teltlejre for asylansøgere, ligesom Danmark har gjort. Det siger den norske indvandringsminister, Sylvi Listhaug (Fremskrittspartiet), efter at hun torsdag har været på besøg i den danske lejr i Næstved.

- Jeg synes, det er en nøgtern standard. Dem, der bor der, er flygtet fra krig og konflikt, og jeg tænker, at det vigtigste for dem er at få tag over hovedet og få mad, og det får de i den lejr, siger hun.

Sylvi Listhaug siger, at den norske regering allerede har bestilt teltene.

Og det er ikke den eneste stramning af vilkårene for asylansøgere, der er på vej i Norge. I næste uge skal det norske storting behandle et forslag om at indføre en nødparagraf, der, hvis det bliver vedtaget, vil betyde, at Norge kan standse asylansøgere ved grænsen.

- Det er en krisehjemmel, vi kan komme til at bruge, hvis vi får store problemer. Så vi planlægger efter det værste og håber på det bedste, siger Listhaug.

/ritzau/