Nordjysk regionspolitiker forlader Socialdemokratiet

Der er forskellige forklaringer på, hvorfor S-politiker, der var sit partis næststørste stemmesluger, går.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nordjyske regionspolitiker Thomas Hav forlader sit parti, Socialdemokratiet, skriver Nordjyske. Han bliver i stedet løsgænger i regionsrådet.

Ifølge avisen sker det efter et møde i den socialdemokratiske gruppe i regionsrådet, hvor Hav skulle være blevet opfordret til at trække sig.

Socialdemokratiets gruppeformand i regionsrådet, Mogens Nørgård, forklarer til Nordjyske, at Thomas Hav i en debat på nettet har overtrådt en grænse for, hvad man kan tillade sig som folkevalgt politiker.

Ifølge Nordjyske drejer det sig om en sag, hvor Hav har debatteret med et kvindeligt partimedlem fra et andet sted i landet, blandt andet om kandidater til Europa-Parlamentet.

»Hun følte sig nedgjort af hans ord, og det har vi taget seriøst,« siger gruppeformanden til Nordjyske.

Hav selv bestrider dog over for Nordjyske den udlægning.

Hans farvel til S skyldes skuffelse over de poster, han er blevet tildelt, da partiet skulle fordele udvalgsposter efter regionsvalget i november, lyder hans egen forklaring.

»Med de tilkendegivelser, som vælgerne gav mig 21. november, havde jeg håbet på at få det, man i fodboldsproget kalder en angriberrolle frem for en plads i forsvaret,« siger Thomas Hav til Nordjyske.

Thomas Hav fik 3887 personlige stemmer ved regionsrådsvalget. Dermed var det kun regionsrådsformand Ulla Astman (S), der tiltrak flere vælgere til liste A.