Nøgne frivillige i burka skal skabe debat på Folkemødet

Kunsthappeningen "Fuck for lidt og for meget" vil vise absurditeten i burkaforbuddet på årets Folkemøde.

Aktivister klædt i burkaer foran Folketingets hovedscene Folkemødet i Allinge på Bornholm. Det skal skabe debat om maskeringsforbuddet, der træder i kraft 1. august, og som blandt andet rammer burkabærende kvinder. Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det er nok de færreste, der forbinder den religiøse beklædningsgenstand burkaen med bare ben og baller.

Ikke desto mindre er det det, som deltagerne ved årets Folkemøde på Bornholm er vidne til. Her går frivillige nemlig rundt i klædestykket, som de er nøgne under, og fremviser hud.

Det skal skabe debat om maskeringsforbuddet, der træder i kraft 1. august, og som blandt andet rammer burkabærende, forklarer billedhugger Jens Galschiøt, der står bag kunsthappeningen, "Fuck for lidt og for meget".

»Jeg håber at få debat og dialog ud af det her og at vise absurditeten i forbuddet og gøre grin med alle de politikere, der faktisk har brugt en masse tid på at diskutere det her,« siger han.

Grunden til, at de burkabærende frivillige er nøgne under klædestykket, er for at sætte politiet i et dilemma, hvis de bliver bedt om at legitimere sig.

»Den eneste måde, man kan legitimere sig på med burka, er ved at vise sit ansigt, så man tager den af og er splitternøgen,« forklarer Galschiøt.

»Vi må ikke have for lidt på, men vi må heller ikke have for meget på, så det er for at sætte det lidt på spidsen.«

Folkemødet er en politisk festival, der siden 2011 er blevet afholdt i Allinge på Bornholm. Den finder sted i dagene 14. til 17. juni.

/ritzau/