Nøglemedarbejder for Mette Frederiksen får nyt job

Statsminister Mette Frederiksen skal have ny departementschef i Statsministeriet.

Arkivfoto: Statsminister Mette Frederiksen skal have ny departementschef i Statsministeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Statsministeriets departementschef - en af statsminister Mette Frederiksens (S) vigtigste medarbejdere - skifter til Den Europæiske Investeringsbank (EIB).

Det oplyser Statsministeriet torsdag i en pressemeddelelse.

Christian Kettel Thomsen har været departementschef i Statsministeriet siden 2010. Han kom fra en stilling som departementschef i Finansministeriet.

Regeringen har besluttet at indstille ham til posten som vicepræsident i EIB. Og det er forventet, at han tiltræder 1. august i år.

»Christian har gennem de sidste ni år sammen med tre forskellige statsministre dygtigt ledet Statsministeriet og arbejdet i centraladministrationen,« siger statsminister Mette Frederiksen i pressemeddelelsen.

»Han har en unik indsigt i velfærdssamfundet og en enorm faglig tyngde. Christian har sat vigtige og blivende spor i vores samfund. Jeg er meget glad for, at vi fra Danmarks side kan udnævne en så kompetent vicepræsident til Den Europæiske Investeringsbank.«

»Christian har med ro og overblik understøttet skiftende ministre. Jeg vil gerne takke Christian for den store indsats, han over årene har ydet,« siger hun.

Han har sidste arbejdsdag i Statsministeriet fredag. Frem til sommer vil han ifølge Statsministeriet forberede sig på de nye opgaver. Det kommer til at ske i en stilling som kommitteret i Erhvervsministeriet.

Kettel Thomsen siger, at han har haft sammenlagt 28 gode år i staten. Og at han ser frem til de nye udfordringer.

»Jeg har også sat stor pris på det tætte og tillidsfulde samspil, jeg har haft med de ministre, jeg har været departementschef for: Thor Pedersen, Claus Hjort Frederiksen, Lars Løkke Rasmussen, Helle Thorning Schmidt og Mette Frederiksen.«

»Det har været et privilegium at tjene vores toppolitikere i perioder præget af store udfordringer og forandringer for vores land: Finanskriser, strukturreformer, øget klimafokus, høj- og lavkonjunkturer, terrortrusler samt et stigende dansk engagement i udlandet og i udenrigspolitiske spørgsmål,« siger han.

/ritzau/

/ritzau/