Nødløgns-bagmand skal være landsretsdommer

En af Justitsministeriets ophavsmænd til den berømte nødløgn til Folketinget i Christiania-sagen er blevet indstillet til stillingen som landsretsdommer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han var en af personerne, der var med til at lave den berømte nødløgn, som endte med at fælde Morten Bødskov (S) som justitsminister i december sidste år. Nu skal han være landsretsdommer.

Ifølge Nordjyske Stiftstidende er Jens-Christian Bülow, afdelingschef i Justitsministeriet, blevet indstillet af dommerudnævnelsesrådet til at blive konstitueret som dommer i Østre Landsret. Det fremgår ifølge avisen af domstol.dk.

Jens-Christian Bülow var i forbindelse med sagen om et besøg på Christiania af Folketingets Retsudvalg med til at forfatte den nødløgn, som Morten Bødskov brugte til at få udskudt mødet i 2012.

Den falske forklaring gik på, at Københavns politidirektør havde meldt afbud. En fortrolig sikkerhedsvurdering var den sande årsag.

Jens-Christian Bülow blev efterfølgende hjemsendt i fire måneder og mistænkt for pligtforsømmelse.

I maj nåede en undersøgelseskommission frem til, at det var tale om en »nødløgn«, som Bülow sammen med den daværende departementschef i Justitsministeriet Anne Kristine Axelsson havde fundet på. Axelsson blev også frikendt af undersøgelseskommissionen.

Venstres civilretsordfører Preben Bang Henriksen (V) er overrasket over jobskiftet, men vil ikke kritisere udnævnelsen.

»Uanset moral, så blev hele bundtet frifundet, så han kan søge, hvad han vil,« siger Preben Bang Henriksen til Nordjyske Stiftstidende.