Niko Grünfeld i hårdt angreb på Alternativets top: »En syg kultur«

I en intern mail, der er blevet lækket til Jyllands-Posten, langer den tidligere kulturborgmester i København hårdt ud efter toppen af Alternativet.

Niko Grünfeld måtte den 17. oktober 2018 trække sig som kultur- og fritidsborgmester i København efter hård kritik af overforbrug og urigtige oplysninger på sit cv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Den tidligere kulturborgmester i København Niko Grünfeld (AL) går nu hårdt til angreb på Alternativets top efter den seneste tids interne uro.

Det sker i en intern mail, som er blevet lækket til Jyllands-Posten.

Her efterlyser han særligt en »synlig konsekvens« i partiet, efter de i flere år har døjet med møgsager - herunder anonym kritik, læk og personopgør i organisationen.

»Folketingsgruppen må gå forrest, fordi de tilbage i 2017 sådan set grundlagde den syge kultur, som vi i fredags så den seneste konsekvens af,« skriver han i mailen, der blev sendt den 1. april klokken 20.46 til partiets hovedbestyrelse og partiets tillidsfolk.

Fredag var dagen, hvor to hovedbestyrelsesmedlemmer i Alternativet, Vilhelm Stamp Nordahl Møller og Theis Krarup Hansen, forlod partiet.

Det skete i protest mod en intern kultur i partiet, der ifølge dem indebærer, at medlemmer og frivillige bliver hængt ud.

I mailen sender Grünfeld også en bredside afsted mod partitoppen og efterlyser ledelse i partiet, ligesom han også skriver, hvordan Alternativet fortjener de dårlige meningsmålinger.

Mailen kommer som et svar på en anden lækket mail fra partiets hovedbestyrelse.

Her mistænkte og udtrykte de bekymring for, at centrale strategipapirer om partiets ageren vil ende i forkerte hænder, efter næstforperson Vilhelm Stamp Nordahl Møller kort før sit farvel bad om adgang til papirerne.

Ved sin afgang meldte han sig nemlig ind i Socialdemokratiet.

I sin mail holder den tidligere kulturborgmester også hovedbestyrelsen ansvarlig for de mange læk, ligesom han også sender lussinger afsted mod de nu to udmeldte hovedbestyrelsesmedlemmer.

Niko Grünfeld er en af Alternativets oprindelige stifter og var tidligere en central del af partiet omkring Uffe Elbæk. Elbæk, som han desuden forsvarer personligt i mailen.

Foto: Sofie Mathiassen.

Grünfeld blev tilbage i efteråret kritiseret for sin kontorindretning og for at have løjet om sit cv.

Det førte til, at han mistede den interne opbakning, og han blev derfor tvunget til at trække sig tilbage i oktober.

Uffe Elbæk og den politiske ledelse på Christiansborg har ikke ønsket ikke at kommentere Niko Grünfelds kritik over for Jyllands-Posten.