Nej til udflytning giver statsansatte kompensation

Hvis man takker nej til at flytte med sin statslige arbejdsplads, får man en hånd med på vejen.

Statsligt ansatte i København, der ikke ønsker at flytte med deres arbejdsplads ud i provinsen, kan nu glæde sig over et plaster på såret i form af et såkaldt "outplacementforløb".

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Finansministeriet.

Outplacementforløbet løber op i 15.000 kroner, som går til rådgivning, hjælp til skrivning af ansøgninger, karriere- og kompetenceafklaring, lyder det.

Regeringen har i sit udspil "Bedre Balance" et ønske om at flytte 3900 statslige arbejdspladser fra København og ud i landet.

Men hvis man ikke ønsker at flytte med, får man altså en hjælp til at komme videre, når man skal søge nyt job.

- Beløbet er fastsat ud fra tidligere praksis i forbindelse med afskedigelsesrunder samt prisen på forløb, som udbydes på markedet. Pengene øremærkes fra den reserve på 400 millioner kroner, der er afsat på finansloven for 2016, lyder det i pressemeddelelsen.

Samtidig har ministeriet og Centralorganisationernes Fællesudvalg, CFU, aftalt vilkårene for en flyttegodtgørelse til de ansatte, der vælger at flytte med jobbet ud i provinsen.

Hos Landdistrikternes Fællesråd, der tæller 40 danske land- og yderkommuner, er man derimod ikke begejstret for plastret på såret. Organisationen sætter spørgsmålstegn ved, om der er midler nok til godtgørelsen.

- Det er selvfølgelig fint, at man følger den praksis, der er i forbindelse med afskedigelsesrunder, siger formand Steffen Damsgaard i en skriftlig kommentar og tilføjer:

- Men vi mener, at det kan være problematisk at tage midlerne fra den reserve på 400 millioner, der er øremærket selve udflytningen.

/ritzau/