Nedergaard trækker sit borgmester-kandidatur

Tina Nedergaard trækker sig som borgmesterkandidat »som følge af uenigheder om den politiske linje«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det har desværre ikke været muligt at opnå enighed om den politiske linje for de kommende års arbejde i kommunalbestyrelsen mellem ledelsen i Venstre i Mariagerfjord Kommune og mig. Når det forholder sig således, giver det ikke mening at fortsætte som spidskandidat for partiet,« siger Tina Nedergaard (V) i en pressemeddelelse.

»Det er afgørende for kommunen, at dens ledelse har solid opbakning til at gennemføre de nødvendige tiltag. Jeg har været meget glad for opgaven og særligt de snesevis af besøg, jeg har haft hos kommunens dygtige, private virksomheder. Den viden jeg har samlet op i den forbindelse, vil jeg naturligvis bruge i mit arbejde som folketingsmedlem på Christiansborg,« siger Tina Nedergaard.

Formanden for kommuneforeningens bestyrelse i Venstre i Mariagerfjord Kommune, Bjarne Bertelsen, beklager, at man ikke kunne nå til enighed, men tager beslutningen til efterretning.

»Tina Nedergaard og vi i ledelsen er nået frem til, at vi ikke kan opnå tilstrækkelig enighed om den politiske linje frem mod og efter kommunalvalget. Tina har generelt været meget utilfreds med den budgetaftale for 2013, Venstre indgik med Socialdemokraterne. Specielt var hun utilfreds med, at vi for det brede samarbejdes skyld gik med til at hæve skatten i Mariagerfjord Kommune,« siger Bjarne Bertelsen.

»Det er ærgerligt og beklageligt, at vores veje må skilles. Men vi finder – ligesom Tina <saxo:ch value="226 128 147"/> at det er den bedste løsning at lade en anden overtage posten som Venstres spidskandidat. Vi ønsker Tina al mulig held og lykke med sine politiske opgaver på Christiansborg,« siger Bjarne Bertelsen.

Venstre i Mariagerfjord Kommune vil nu sætte gang i processen med henblik på snarest at kunne vælge en ny spidskandidat.