Nato samler sig om Anders Fogh

Amerikanerne har meddelt deres Nato-allierede, at USA støtter statsminister Anders Fogh Rasmussen som ny generalsekretær for Nato.

Statsministeriets pressetalsmand Michael Ulveman siger, at han "har ingen kommentarer overhovedet" til de seneste udmeldninger om Foghs fremtidsplaner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters

Den amerikanske regering har meddelt Nato, at USA vil støtte statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) som ny generalsekretær for Nato.

Det siger Nato-diplomater i Bruxelles og en amerikansk kilde ifølge nyhedsbureauet Reuters, der også skriver, at Fogh i forvejen har opbakning fra de europæiske sværvægtere i Nato, Tyskland, Frankrig og Storbritannien.

- Det synes som om, at man generelt samler sig om Rasmussen, siger en Nato-diplomat, der tilføjer, at en formel meddelelse om besættelsen af posten kan ventes ved Nato-topmødet den 3. og 4. april.

  • Nyhedsanalyse: Fogh er USAs favorit
  • Statsministeriets pressetalsmand Michael Ulveman siger, at han "har ingen kommentarer overhovedet".

    Oplysningerne fra Bruxelles kommer, efter at avisen Washington Post har skrevet, at USA’s nationale sikkerhedsrådgiver, James Jones, tidligere på måneden var på en hemmelig tur til Schweiz, hvor han mødtes med Anders Fogh Rasmussen, der holdt ferie i landet.

    Washington Post afviser samtidig tidligere rygter om, at USA vil støtte den canadiske forsvarsminister, Peter MacKay, som kandidat til topposten i Nato.

    Den unavngivne amerikanske kilde, som Reuters citerer, siger, at USA med James Jones' møde med Anders Fogh har ladet forstå, at præsident Barack Obama-administrationen støtter den danske statsminister.

    /ritzau/Reuters