Nationalpartiet: Rå tone er blevet hverdag

Formand for Nationalpartiet Kashif Admad deler Europarådets kritik af den danske udlændingedebat. Der skal virkelig siges noget grelt, før folk reagerer, mener han.

Kashif Ahmad har sammen med sine to brødre stiftet Nationalpartiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Den danske udlændingedebat er præget af en så hård tone, at man virkelig skal sige noget opsigtsvækkende, før folk reagerer. Det mener Kashif Admad, der er formand for Nationalpartiet, som han var med til at stifte sidste år.

»Jeg synes, at det er helt tydeligt, at der i løbet af de senere år er kommet en forråelse og en hårdere tone. Det, som siges, bliver hårdere og hårdere og opfattet som mere og mere almindeligt. Vi skal høre noget, der er meget radikalt anderledes, før vi reagerer på det,« siger han.

Kashif Admad er helt på linje med Europarådet, der i en ny rapport kritiserer tonen i den danske udlændingedebat. Rapporten fastslår ifølge Berlingske, at danske muslimer må finde sig i at blive omtalt stigmatiserende eller ligefrem racistisk i den politiske debat, og i medierne bliver de blandt andet forbundet med emner som sharia, fundamentalisme og terrorisme.

»Vi deler bestemt kritikken, og vi har selv været ude at sige noget tilsvarende. Det er en meget vigtig kritik, som bør tages alvorligt,« siger han.

Kashif Admad mener, at politikerne bærer hovedsvaret for den rå tone.

»De sætter en dagsorden ved den måde, de taler om folk på. Det er politikerne, der har en meget rå tone, som bare er blevet forværret år for år,« siger han.