Nationalpartiet håber at blive klar til valg

Nationalpartiet, som tirsdag præsenterer digteren Yahya Hassan som folketingskandidat, mangler at få godkendt 12.000 vælgererklæringer, før partiet kan stille op til valget.

Nationalpartiet har fået godkendt cirka 8.500 af de godt 20.000 nødvendige vælgererklæringer. Derfor er der et stykke vej, før partiet og Yahya Hassan får lov til at stille op til det kommende folketingsvalg.

Partiformand Kashif Ahmad erkender, at partiet har travlt.

»Tiden spiller en rolle - hver dag tæller for os. Hvis vi får lidt mere tid at løbe på, så tror jeg også godt, vi kan nå det,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Processen med at samle vælgererklæringer er langsommelig, da der skal skaffes underskrifter, som så skal sendes frem og tilbage til kommunerne for at blive godkendt.

»Det er den proces, som forsinker os rigtig meget. Selv om vi har haft over 15.000 underskrevne vælgererklæringer inde forbi vores kontor, så ved vi reelt ikke, hvor mange der kommer retur, eller hvor længe det tager, før folk får dem godkendt,« siger Kashif Ahmad.

Han glæder sig over, at Yahya Hassan efter længere tids dialog nu har meldt sig på banen for Nationalpartiet. Den unge digter og debattør har meget at bidrage med, mener Kashif Ahmad.

»Han har jo en historie, en profil og et CV, som selvfølgelig træder i karakter, når han kommer ind i partiet,« siger han og uddyber:

»Han er flygtningebarn og vokset op i socialt belastede områder. Han har boet mange af sine unge år på socialpædagogiske opholdssteder - og er kommet ud af det med meget godt. Det er klart, at inden for det emne, der er topprioritet i den kommende valgkamp og har været de seneste mange - nemlig flygtninge og indvandrere - er han yderst kompetent,« siger Kashif Ahmad.

Han nævner desuden uddannelses- og socialpolitik som områder, hvor Yahya Hassan har meget at bidrage med.