Naser Khader vil forhindre statsborgerskab til omstridt mand

Naser Khader vil stille forslag i Folketinget for at forhindre dansk statsborgerskab til en navngiven person, som står til at få det.

Det Konservative Folkepartis Naser Khader og Mai Mercado under Folketingets åbningsdebat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservatives indfødsretsordfører Naser Khader (K) vil højst usædvanligt stille et forslag i Folketinget for at forhindre dansk statsborgerskab til en navngiven person, som står til at få det, skriver Politiken.

Det drejer sig om Belal El-Khatib, der 3. september stod frem i Politiken som et eksempel på dem, der ville blive ramt, hvis udlændingeminister Inger Støjberg (V) var kommet igennem med sine planer om at få genbehandlet et par tusinde dispensationsansøgninger enkeltvis.

Belal El-Khatib kaldte planen »udemokratisk«, da han allerede før folketingsvalget havde fået behandlet sin dispensationsansøgning i Indfødsretsudvalget, hvor et flertal havde sagt ja.

Men ifølge Naser Khader er El-Khatib kendt for at være rendyrket islamist og antidemokrat og ikke mindst skilte med det.

»Han er aktiv på de sociale medier, og jeg var overrasket, da jeg så, at han var en af de 2.500«, siger Naser Khader, der ikke var med til at behandle dispensationsansøgningen, da han ikke sad i Folketinget.

Dansk Folkeparti og Liberal Alliances indfødsretsordfører støtter Khaders forslag, mens Venstres indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen (V), er mere tvivlende.

Hos Socialdemokraterne slår indfødsretsordfører Astrid Krag (S) fast, at partiet står ved det tilsagn, der er givet om tildeling af statsborgerskab – således også til Belal El-Khatib, som hun dog kalder en »antidemokratisk islamist«.

Belal El-Khatib undrer sig over Khaders forslag og forklarer, at hans ønske om islamiske love vil skulle indføres på en demokratisk, fredelig måde, fordi borgerne vil have det, skriver Politiken.