Naser Khader om Villy: Jeg foragter den mand

Foto: Johan Gadegaard / Bax Lindhardt

Naser Khader kritiserer Villy Søvndal for at være enten kynisk eller dum

Naser Khader er rasende på Villy Søvndal (SF). Udenrigsministeren har smidt alle sine idealer over bord og skifter nu holdning alt efter, hvilken vej vinden blæser.

Sådan lyder anklagen fra mellemøsteksperten, der fra USA følger konflikten i Syrien tæt.

- At han ændrer holdning på samtlige områder gør, at jeg foragter den mand. For mig er han på samme side som Putin og Assad. Jeg kan simpelthen ikke holde det ud. Det er simpelthen så vildt, at han ændrer holdning til alt. Hvorfor er han i politik, hvis han ikke mener noget selv? spørger Naser Khader, der arbejder for tænketanken Hudson Institute i Washington og som selv har syrisk baggrund.

Svadaen kommer efter, at Villy Søvndal længe stod på mål for, at beslutningen om et angreb på Bashar Al-Assad i Syrien skulle tages i FNs Sikkerhedsråd. En linje statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) dog ændrede i går.

- Det afgørende er, at vi ikke tager ansvaret væk fra FNs Sikkerhedsråd i den nuværende situation, sagde udenrigsministeren ifølge flere medier.

- Det Villy sagde var det rene vrøvl og helt galt afmarcheret. Russerne har i de seneste to et halvt år spændt ben for alle resolutioner via Sikkerhedsrådet. Man får aldrig nogensinde Putin (præsident i Rusland, red.) til at acceptere noget, der rammer Syrien, siger Naser Khader.

- Det er enten dybt kynisk eller simpelthen mangel på indsigt, hvis han tror på, at noget kan gå igennem Sikkerhedsrådet. Derfor var det helt rigtigt, at Helle Thorning-Schmidt tirsdag ændrede regeringens kurs i Syrien-konflikten.

Undermineret af Thorning
- Villy Søvndal er blevet undermineret af Helle Thorning-Schmidt, og hun har fuldstændig ret.

Naser Khader tror, at et angreb er i støbeskeen i disse timer:

 - Brugen af kemiske våben er et brud på folkeretten, og hvis det ikke skal have konsekvenser og sanktioner, så kan andre gøre det samme omkostningsfrit. Derfor skal der reageres, og jeg tror, man nu er i gang med at planlægge en straffeaktion mod Assad, siger Naser Khader.

Det var i aftes ikke muligt at få en kommentar fra udenrigsminister Villy Søvndal til Naser Khaders angreb.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK HER