Naser Khader forlader Liberal Alliance

Partiformand Naser Khader har besluttet at forlade Liberal Alliance, som han var med til at stifte for godt halvandet år siden.

Foto: Claus Bjørn Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Naser Khader forlader Liberal Alliance. Han har ikke længere hjertet med, lyder begrundelsen i en pressemeddelelse, som netop er udsendt.

-Jeg har brugt min juleferie til at tænke min politiske fremtid igennem. Jeg har
fundet ud af, at det ikke er nok med mavefornemmelsen - jeg skal også have hjertet med. Og jeg har simpelthen ikke længere hjertet med, dér hvor vi har placeret Liberal Alliance, lyder det fra Naser Khader.

Naser Khader mener ikke, at han har formået at fastholde den vision, han i sin tid havde for partiet:

- Projektet tabte simpelthen den sociale indignation, den menneskelige varme og det at kunne se, at løsningen af fremtidens udfordringer ikke kun handler om tal og økonomi, men også om mennesker og værdier, siger han.

Efter et dårligt folketingsvalg i 2008 skærpede partiet sin liberalistiske profil og skiftede navn fra 'Ny Alliance' til Liberal Alliance, men ifølge Naser Khader har han nu indset, at han ikke er liberalist.

- Jeg er ikke liberalist. Jeg er liberal. Man kan godt være liberal uden at være liberalist. På samme måde, som man kan være social uden at være socialist, lyder det.

Vil være løsgænger
Naser Khader meddeler, at han bliver løsgænger, og vil bruge de kommende måneder på at finde ud af, hvordan han bedst kan arbejde for det projekt han har kæmpet for og troet på, siden jeg kom ind i politik.

Han afviser, at han har planer om at stifte endnu et nyt parti:

- Én ting er sikkert: der kommer aldrig flere nye partier fra min hånd. Nu vil jeg arbejde for de politiske sager og idealer, som altid har optaget mig, og hvor der ligger nogle store og vigtige udfordringer, lyder det fra den afgående partiformand.