Næstformand reagerer på anklager mod Naser Khader: Det skal undersøges »til bunds«

Michael Ziegler, der er næstformand for De Konservative og borgmester i Høje Taastrup, afviser i lighed med partiformand Søren Pape at have haft kendskab til anklagerne mod Naser Khader. Ziegler fastslår, at anklagerne nu skal undersøges.

Fem kvinder stod fredag morgen frem i DR og anklager Naser Khader for en række seksuelle krænkelser og grænseoverskridende adfærd. Tre af kvinderne står frem med navn, mens to er anonyme. Khader afviser anklagerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Borgmester i Høje Taastrup og kommunal næstformand i Det Konservative Folkeparti, Michael Ziegler, reagerer nu på anklagerne, som fem kvinder i DR fredag retter mod den folkevalgte, konservative politiker Naser Khader.

Således siger Michael Ziegler nu til Politiken, at partiet bliver »nødt« til at tage det alvorligt.

»Det er nogle ret stærke fortællinger, som jo kommer fra flere kvinder uafhængigt af hinanden. Jeg synes, det er alvorligt. Og det bliver vi nødt til at tage ret alvorligt,« siger han til Politiken og fortsætter:

»Vi har jo som parti valgt at udvise rettidig omhu i hele den her #metoo-debat med initiativer, vi selv har taget. Og vi har også vist, at vi har været ret konsekvente, når der har været noget. Vi bliver også nødt til at tage det her alvorligt. Så jeg tænker, at det her bliver vi simpelthen nødt til at undersøge til bunds.«

Fem kvinder står fredag morgen frem i DR og anklager Naser Khader for en række seksuelle krænkelser og grænseoverskridende adfærd.

En af beskyldningerne lyder eksempelvis, at han uopfordret skulle have onaneret foran en kvinde, som han ifølge DR var mødtes med for at tale om hans bog. Khader afviser selv alle anklager, der rejses mod ham.

Michael Ziegler (foto), som er kommunal næstformand for De Konservative, og partiformand Søren Pape Poulsen vil begge have undersøgt anklagerne mod Naser Khader. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv).

Michael Ziegler afviser over for Politiken at have haft kendskab anklagerne, som kvinderne fremfører til DR. Dog siger han, at der i en anden sammenhæng har »cirkuleret rygter«, som Khader tidligere selv er gået i rette med på Facebook.

Ziegler fastslår desuden, at beslutningen om eventuelle konsekvenser kan ende i partiets forretningsudvalg, hvorfor han ikke vil »udlægge teksten på forhånd«.

Søren Pape: Vil få konsekvenser

Søren Pape Poulsen, der er formand i Det Konservative Folkeparti, ser ligeledes »med stor alvor« på anklagerne.

Det skriver han i et svar til Berlingske og flere andre medier:

»Vi ser med stor alvor på sagen, vi vil til bunds i den, og den vil få de nødvendige konsekvenser.«

Søren Pape Poulsen skriver endvidere, at sagerne er nye for ham.

»De kvinder, der er stået frem hos DR, har ikke før udtalt sig eller kontaktet os, og sagerne er derfor nye for mig. Vi vil klart opfordre disse kvinder til at kontakte politiet, hvis de mener, at der er sket en forbrydelse.«

En anden af beskyldningerne mod Khader lyder, at kunstneren og designeren Karen Dirks i 2004 oplevede at være hjemme hos den konservative folketingspolitiker for at måle op til nogle malerier, som han havde bestilt af hende.

På et tidspunkt sagde Naser Khader ifølge Karen Dirks, at han skulle vise hende noget, hvorefter han trak hende med ind på sit soveværelse og tvang hende ned på sengen. Hun fik vristet sig fri og løb ud af lejligheden, fortæller hun til DR.

Som nævnt tidligere i artiklen afviser Naser Khader alle anklager fra de fem kvinder.

»Hvis jeg har gjort noget forkert, er jeg ikke bange for at sige undskyld. Men det her vil jeg afvise helt. Jeg er chokeret over den måde, de beskriver det på, og jeg kender ikke motivet,« siger Naser Khader til DR.

Læs hele partiformand Søren Papes svar til sagen her.