NA: Hun må selv henvende sig

NA håber på at få endnu større indflydelse på eksempelvis asylområdet, efter at Pia Christmas Møller har forladt de Konservative og brudt VKO-flertallet, men der er lige nu ingen planer om at kapre afhopperen. Hun må selv henvende sig. Dokumentation: Pressemeddelelsen fra Pia Christmas-Møller

Foto: Scanpix/Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere

Den Konservative udbryder, Pia Christmas-Møller, kunne på mange områder passe godt ind i Ny Alliance, men der er endnu ingen planer om at forsøge at få hende til at melde sig under fanerne.

”Det er ikke noget, vi har taget stilling til, og det gør vi kun, hvis der kommer en henvendelse. Jeg ved jo slet ikke, hvad hendes fremtidsplaner indebærer, og før vi kender dem, er det ikke noget, vi skal opsøge,” siger medstifter i NA – og selv Konservativ afhopper – Gitte Seeberg.

Hun erklærer sig ”meget overrasket” over Pia Christmas beslutning om at forlade de Konservative efter at have været folkevalgt konservativ i 20 år og medlem af partiet i mere end 30 år, men hun mener samtidig, at det skaber nye muligheder, hvor Pia Christmas-Møller og Ny Alliance sammen kan presse regeringen.

”Der er en række områder, hvor vi har fælles synspunkter med hende. Jeg kender hende jo rigtig godt endda, og vi ligger på linje i mange spørgsmål, men jeg tør ikke begynde at udpege, hvilke områder, der kan bliver tale om,” siger Gitte Seeberg og fortsætter:

”Ligesom Ny Alliance vil hun jo generelt bakke op om VK-regeringen, men der kan selvfølgelig opstå nogle situationer, hvor Ny Alliance kan få en øget indflydelse på specifikke områder, hvor Pia Christmas ikke vil bakke VKO op. Det giver selvfølgelig nogle øgede spillemuligheder, at VKO nu kun har 89 mandater, og det er selvfølgelig i vores interesse, hvis regeringen nu er tvunget til at søge bredere,” siger Gitte Seeberg.