Mystik om Løkkes datters ophold i Rio

Venstre vil ikke ud med, hvem der betalte for Lars Løkke Rasmussens datters ophold i Rio de Janeiro, selvom meget kunne tyde på, at det var partikassen, der pungede ud for datterens ophold i de sidste to dage.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På trods af at V-formand Lars Løkke Rasmussens (V) datter ikke varetog opgaver i Venstre-regi, tyder meget på, at det var Venstres partikasse og dermed partiets medlemmer, der betalte for datterens sidste to dages ophold i Rio de Janeiro under en af Løkkes GGGI-ture. Det skriver Politiken, der har talt med Venstres partisekretær, Claus Søgaard-Richter (V).

Han bekræfter over for avisen, at partiet betalte for Lars Løkke i de sidste to dage, og at formanden i øvrigt selv har tilbagebetalt pengene for flybilletten til GGGI. Regningen for datterens udgifter er derimod en hemmelighed.

»Lars har været på erhvervsbesøg, og det har Venstre betalt for,« siger Claus Søgaard-Richter, der dog ikke ønsker at fortælle, hvorvidt partiet også har betalt for datteren.

»Det må du spørge Lars Løkke om. Det har jeg ikke nogen kommentarer til,« siger partisekretæren til Politiken og tilføjer:»Vi udtaler os slet ikke i den detaljegrad omkring, hvad Venstres udgifter går til.«

Uvisheden omkring datterens udgifter på Rio-turens sidste to dage skyldes ifølge avisen, at Lars Løkke Rasmussens rådgiver tidligere har oplyst, at Løkke og datteren flyttede hotel efter tre dages ophold.