Muslimer: Støjberg lægger an til apartheid-lovgivning

Inger Støjbergs forslag om at stille forskellige krav til vestlige og ikke-vestlige indvandrere er ren apartheid. Sådan lyder meldingen fra Islamisk Trossamfund.

Imran Shah (tv), talsmand for Islamisk Trossamfund, kalder Inger Støjbergs forslag et bud på apartheid-lovgivning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Evensen

Hvis det står til Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V), skal der i fremtiden stilles større krav til indvandrere fra ikke-vestlige, muslimske lande som Pakistan og Somalia. Det slår hun fast i en kronik i mandagens Berlingske.

Men det forslag giver associationer til apartheid og en lovgivning baseret på diskrimination, mener Imran Shah, talsmand for Islamisk Trossamfund.

»Inger Støjberg melder nu klart og tydeligt ud, at hun gerne vil have en lovgivning, der er diskriminerende. Det vil sige en apartheid-lovgivning, som gælder for nogle og ikke for andre,« siger han.

Det kan være i strid med den danske grundlov, mener Imran Shah.

»Jeg ved ikke, hvordan det forslag harmonerer med Grundloven. Men jeg synes, det er spændende at finde ud af, hvor langt hun (Støjberg, red.) vil gå for at ødelægge det demokrati, som hun selv hylder så højt,« siger han.

Inger Støjberg baserer sit forslag om forskelsbehandling på en tanke om, at ikke-vestlige indvandrere er sværere at integrere end indvandrere fra vestlige lande. Men heller ikke den idé giver Islamisk Trossamfund meget for.

»Man skal være forsigtig med at generalisere over for en hel befolkningsgruppe, når det kommer til race og religion. Generaliseringer er ofte undskyldning for at lade diskrimination finde sted,« siger Imran Shah.

Alle de ikke-vestlige indvandrere i Danmark er slet ikke så dårligt integrerede, som Inger Støjberg åbenbart tror, vurderer talsmanden.

»Det er en kortslutning af format. Hvis vi kigger ud i samfundet og åbner øjnene, så vil vi se, at der er masser både vestlige og ikke-vestlige indvandrere i arbejde, som bidrager til det danske samfund. Så Støjbergs konklusion virker mere som spin end som fakta,« siger han.