Muhammed-udstilling aflyst i sidste øjeblik

Fremskridtspartiet har ifølge foreningen Stop Islamisering af Danmark opgivet at lægge telt til en udstilling af Muhammed-tegninger på Folkemødet lørdag.

Formanden for Stop Islamiseringen af Danmark, Anders Gravers Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver ikke udstillet Muhammed-tegninger på årets udgave af Folkemødet på Bornholm.

Fremskridtspartiet, der efter planen skulle huse udstillingen med tegninger af muslimernes profet lørdag, har nemlig aflyst begivenheden. Det fortæller Anders Gravers, formand for foreningen Stop Islamisering af Danmark (SIAD), som stod for udstillingen.

»Fremskridtspartiet har bakket ud og bukket under for pres fra Folkemødet,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

SIAD annoncerede i maj, at man ville udstille de kontroversielle tegninger i Fremskridtspartiets telt på Folkemødet. Det mødte massiv kritik og modstand fra flere sider.

Blandt andet afviste Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), udstillingen. I sidste måned sagde hun til Berlingske Nyhedsbureau:

»De hører ikke hjemme her. De må finde sig et galleri eller en kunstudstilling, der vil den slags.«

Anders Gravers fra SIAD understreger, at han fortsat vil arbejde for, at udstillingen ser dagens lys - i Danmark såvel som i Frankrig, Spanien og Storbritannien. Og hurtigst muligt, siger han.

»Vores ytringsfrihed er under pres, og det er en glidebane for demokratiet. Det er det første ja til sharia-loven. Og hvad bliver så det næste,« spørger Anders Gravers.

Udstillingen omfatter værker fra den amerikanske islamkritiker Pamela Gellers konkurrence om at tegne Muhammed, der i maj blev udsat for et mislykket terrorangreb. To islamister blev skudt og dræbt, da de forsøgte at angribe arrangementet i byen Garland i Texas.