Muhammed-tegninger udstilles på Folkemødet

Profettegninger fra amerikansk arrangement, som forleden blev angrebet med våben, skal udstilles på Folkemødet. Det skal vise, siger folkene bag, at de ikke kan trues til tavshed.

Den kontroversielle blogger, Pamela Geller, får sine værker udstillet under Folkemødet på Bornholm. Det var hendes udstilling, der for nylig blev angrebet med våben i Garland i Texas. Geller har også postuleret, at præsident Obama er muslim og ønsker at ødelægge USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE STONE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folkemødet på Bornholm kommer til at danne ramme om en udstilling af Muhammed-tegninger.

Det er organisationerne Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) og Frit Danmark, som arrangerer udstillingen i Fremskridtspartiets telt på Folkemødet.

Anders Gravers Pedersen, leder af SIAD, fortæller, at organisationerne vil udstille værker fra den amerikanske islamkritiker Pamela Gellers konkurrence om at tegne profeten Muhammed, som blev udsat for angreb i begyndelsen af maj.

To bevæbnede gerningsmænd, selvudråbte islamister med påstået tilknytning til Islamisk Stat, blev dræbt af skud, da de forsøgte at trænge ind til arrangementet i Garland, Texas.

»Det er hendes udstilling, vi har tænkt os at udstille,« siger Anders Gravers Pedersen.

SIAD-lederen har ikke tal på, hvor mange tegninger der skal til Bornholm.

»Der er temmelig mange. Så der bliver noget at kigge på,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Udstillingen skal vise, at ytringsfriheden ikke kan gradbøjes, forklarer Anders Gravers Pedersen.

»Når vi kommer så langt ud, at almindelige mennesker og medier ikke tør vise dem (tegninger af Muhammed, red.), så må vi gøre det. Vi vil vise, at vi ikke er bange for trusler og ikke lader os true til tavshed,« siger han.

Pamela Geller er kendt som en højlydt islamkritiker. Hun har blandt andet ført an i kampen mod at bygge et muslimsk kulturcenter tæt på Ground Zero i New York.

Hun har desuden beskyldt præsident Barack Obama for at være en hemmelig muslim, der ønsker at ødelægge USA.