Morten Østergaard: Allerslev handlede forkert i bryllupssag

Det er menneskeligt at fejle, siger Morten Østergaard om udskældt spidskandidat for Radikale i København.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da De Radikales leder, Morten Østergaard, først kommenterede på historien om partifællen Anna Mee Allerslevs bryllupsreception, var der ikke noget at tage fejl af.

- Som altid har du styr på det hele, Anna. BT kan rende og hoppe, kan de.

Det skrev han på Facebook, efter at BT havde bragt historien om, at partiets spidskandidat i København havde lånt Københavns Rådhushal kvit og frit til sin bryllupsreception i august.

Den normale lejeudgift er på 65.000 kroner, og selv om både Allerslev og Østergaard fastholder, at reglerne er blevet fulgt, så er pengene nu betalt, og Østergaard erkender, at han var for hurtigt på banen.

- Reglerne er overholdt, men det var en kæk bemærkning.

- Jeg er enig med Anna i, at der er mange ting, som man kunne have gjort anderledes, siger Østergaard, som tirsdag for første gang svarede på spørgsmål om den meget omtalte sag.

Indtil videre har han kun kommenteret sagen via de sociale medier.

- Jeg er glad for, at Anna er kommet til den erkendelse, at der er mange ting, som man kunne have gjort anderledes, siger han.

Østergaard tilføjer, at han ikke har anbefalet Allerslev at betale pengene.

Han kan ikke konkret pege på, hvad den nuværende beskæftigelses- og integrationsborgmester i København skulle have gjort anderledes.

Sagen kommer på et skidt tidspunkt for Allerslev, der er et af partiets mest profilerede navne i lokalpolitik. 21. november er der nemlig kommunalvalg.

- Jeg håber, at vi inden da kan få fokus tilbage på, hvad De Radikale vil i København og alle de andre steder. Kommer fokus tilbage på det, tror jeg ikke, at dette kommer til at svække os, siger Østergaard.

Allerslev er også blevet kritiseret for at have bedt embedsmænd tage stilling til 84 spørgsmål om bryllupsreceptionen.

- Hun har stillet mange, og for mange, spørgsmål. Det siger hun også selv, lyder det fra Østergaard.

Allerslev skriver på Facebook tirsdag, at hun mener, at hun har betalt for embedsmændenes arbejdstid i forbindelse med de 84 spørgsmål:

- Det er vigtigt for mig at slå fast, at de 23.028,75 kroner jeg i første omgang betalte for leje af service og borde, vagter og betjening og så videre, også indeholder koordinering og mulighed for at spørge og få svar.

Allerslev har også bedt om en regning, så hun kan betale for gratis lån af Øens Murerfirmas kantine til hendes 30-års fødselsdag.

Hverken Allerslev eller Østergaard afviser, at flere "møgsager" dukker op.

/ritzau/