Morten Østergaard: Allerslev-exit skaber radikal lettelse

Onsdag sagde Anna Mee Allerslev farvel og tak til politik efter en række møgsager tæt på kommunalvalget.

Partileder for Radikale Venstre Morten Østergaard taler på hovedscenen på Folkemødet i Allinge på Bornholm torsdag den 15. juni 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Det er den helt rigtige beslutning, som Anna Mee Allerslev (R) onsdag kom frem til, da hun kvittede politik som konsekvens af den seneste tids møgsager med hende i centrum.

Det mener De Radikales leder, Morten Østergaard.

Allerslev var ellers partiets spidskandidat til kommunalvalget 21. november i København. Her er hun nu også afgående beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Spørgsmål: Morten Østergaard, tirsdag var hun ifølge dig den rigtige spidskandidat for jer i København. Nu har hun trukket sig. Hvad siger du til det?

»Siden hun ringede til mig i morges ved 06-tiden, har jeg bakket hende op i, at tiden var kommet til at vige pladsen, så hun gav resten af de radikale kandidater mulighed for at diskutere vores politiske visioner, «siger Østergaard.

Spørgsmål: Hun er ikke en hvem som helst i partiet. Hvorfor har du ikke forsøgt at overtale hende til at blive, når du tirsdag sagde, at hun var den rigtige spidskandidat for jer?

»Situationen var ikke til at bære længere for hende eller for resten af partiet.«

»Hvis vi skal genvinde tilliden hos københavnerne, var det nødvendigt, at det ikke handlede om sager angående Annas administration på rådhuset, men om vores politiske visioner.«

»Jeg tror, at der er mange radikale i resten af landet, som er lettede over, at de nu kan tale om, hvad de vil med deres egen by, og ikke skal forholde sig til, hvad der foregår på Københavns Rådhus,« siger Østergaard.