Morten Messerschmidt vender tilbage: »Jeg var overrasket over, hvor hårdt den slags kan ramme«

Den udskældte DF'er holder grundlovstale mandag og vender derefter tilbage til Europa-Parlamentet.

Dansk Folkeparti holder valgfest på Christiansborg. Her Morten Messerschmidt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Morten Messerschmidt nærmer sig et politisk comeback, oplyser han til TV2.

- Jeg var faktisk overrasket over, hvor hårdt den slags kan ramme. Og jeg må også sige, at jeg havde egentlig aldrig troet, det skulle ramme mig, siger Messerschmidt til TV2.

Messerschmidt, der er medlem af Europa-Parlamentet, har været ude af politik siden oktober efter et ildebefindende. Det fik han efter afsløringer af misbrug af EU-midler i EU-fondene Meld og Feld.

Mandag er han tilbage, oplyser DF's næstformand, Søren Espersen, til Ekstra Bladet.

- Morten holder grundlovstale på mandag, og så starter han formentlig i parlamentet umiddelbart i dagene efter, siger DF's næstformand, Søren Espersen, til Ekstra Bladet.

- Når han begynder, så er det 100 procent. Jeg var sammen med ham for 14 dage siden, og han er i storform. Han glæder sig til at starte, siger Espersen.

Morten Messerschmidt har siddet i Europa-Parlamentet siden 2009. I 2014 blev han valgt med 465.758 personlige stemmer. Det er det højeste antal personlige stemmer nogensinde i Danmark.

Det var ventet, at Messerschmidt ville vende tilbage i enten april eller maj. Nu bliver det altså juni.

Tilbage i marts blev han valgt som næstformand i Europa-Parlamentets Forfatningsudvalg. Og efterfølgende ansatte han Erik Bjørn Møller som ny spindoktor.

Erik Bjørn Møller har blandt andet en fortid som pressechef i Socialdemokratiet og daværende partiformand Mogens Lykketoft.

Erik Bjørn Møller afløste Kristian Wederkinck Olesen, der efter seks år hos Messerschmidt tiltrådte en stilling som pressechef i Ministeriet for offentlig Innovation.

- Det er klart, at Meld- og Feld-sagen har givet nogle ridser i lakken - og det bliver en selvstændig udfordring at få den sag lagt bag os, selv om den kommer til at fylde meget i starten, sagde Erik Bjørn Møller til Altinget i forbindelse med ansættelsen.

/ritzau/