Morten Messerschmidt tiltales for misbrug af 100.000 kroner: Nu reagerer partiformand Kristian Thulesen Dahl

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt er blevet tiltalt for misbrug af 100.000 kroner i den såkaldte Meld- og Feld-sag. Nu reagerer DF-formand Kristian Thulesen Dahl

»Det er selvfølgelig på godt jysk træls, at Morten og partiet nu skal trækkes igennem en retssag,« lyder det fra partiformanden Kristian Thulesen Dahl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, reagerer nu på, at næstformanden i partiet, Morten Messerschmidt, er blevet tiltalt for misbrug.

Messerschmidt er blevet tiltalt af bagmandspolitiet, søik, for at misbruge 98.835 kroner i den såkaldte Meld- og Feld-sag.

På Twitter skriver Kristian Thulesen Dahl nu:

»Det er selvfølgelig på godt jysk træls, at Morten og partiet nu skal trækkes igennem en retssag,« lyder det fra partiformanden.

»Som forsvarer for Morten Messerschmidt kan jeg oplyse, at jeg dags dato er blevet orienteret om, at Søik ønsker Folketingets samtykke til, at min klient tiltales for at have opnået uberettiget støtte til en sommerkonference i Skagen i 2015,« meddeler advokat Peter Trudsø til Ritzau.

Søik bekræfter over for Berlingske, at at Rigsadvokaten har indstillet til Justitsministeriet, at Folketinget giver samtykke til at rejse tiltale mod et medlem af Folketinget i den såkaldte Meld og Feld-sag.

Sagens omdrejningspunkt er Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Skagen i juli 2015. Her skulle Morten Messerschmidt angiveligt have brugt EU-støttekroner på aktiviteter, der ikke er »tværnationale europa-politiske aktiviteter«, som ellers er et krav. Det afdækkede Ekstra Bladet tilbage i 2016.