Morten Messerschmidt: Thorning skal fremføre borgerlig politik i EU

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt vil have afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt til at kæmpe for DFs synspunkter på EU-topmødet torsdag og fredag.

Morten Messerschmidt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF) kræver nu, at Danmarks statsminister på torsdag og fredag på EU-topmødet skal fremføre det nye borgerlige flertals EU-politik, også selv om det er afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der får opgaven, skriver Politiken.

Så længe kongelig undersøger Lars Løkke Rasmussen (V) ikke har dannet regering, er der ifølge avisens oplysninger kun to andre personer, der kan stå for den opgave. Det er enten afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt eller dronning Margrethe i sin egenskab af statsoverhoved. Kongehuset har meddelt, at dronningen ikke har planer om at tage til Bruxelles, og derfor peger pilen på Helle Thorning-Schmidt.

Morten Messerschmidt vil have Helle Thorning-Schmidt til at gøre de øvrige stats- og regeringschefer opmærksom på, at »der er en ny parlamentarisk situation i Danmark, og at der er en ny regering på vej, som ventes at have en sympatisk indstilling over for det britiske synspunkt«.

Under valgkampen præsenterede Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de konservative et EU-kompromis, hvor den britiske premierminister David Camerons aktuelle bestræbelser på at skabe et nyt grundlag for Storbritanniens relation til EU spiller en hovedrolle.

Morten Messerschmidt vil have Helle Thorning-Schmidt til at fremlægge EU-papiret på topmødet.

Socialdemokraternes EU-ordfører Morten Bødskov (S) ryster på hovedet ad Morten Messerschmidts opfordring.

»Morten Messerschmidt alt, alt, alt for tidligt ude. Det ved han også godt. Statsministeren repræsenterer Danmark i en periode, hvor der er en regeringsforhandling. Hun skal sikre sig, at hun ikke har et flertal imod sig. Og det er jeg sikker på, at hun vil sikre sig«, siger han til Politiken.