Morten Messerschmidt fører stort i medierne

Dansk Folkepartis spidskandidat til europaparlamentsvalget, Morten Messerschmidt, er den suverænt mest omtalte kandidat, viser ny opgørelse.

Morten Messerschmidt-plakater hænges op på Enghavevej i København tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom der er flere kandidater at vælge imellem til europaparlamentsvalget 25. maj, så får en enkelt kandidat markant mere tid i medierne rampelys end andre. Det viser en analyse, som Infomedia har lavet for netavisen Altinget.dk.

Det drejer sig om Dansk Folkepartis spidskandidat, Morten Messerschmidt (DF), som i løbet af valgkampen har været næsten dobbelt så eksponeret i medierne som nummer to på listen, Socialdemokraternes Jeppe Kofod (S).

Fra 18. marts til 18. maj er Morten Messerschmidt blevet omtalt 786 gange i de landsdækkende dagblade og deres hjemmesider, landsdækkende radio- og tv-nyheder, og dr.dk og tv2.dk.

Den næstmest omtalte, Jeppe Kofod, har været omtalt 420 gange, skriver Altinget.dk.

Ifølge forfatter og rådgiver i strategisk kommunikation Susanne Hegelund er en årsag til Messerschmidts medietække også, at DFeren før valget har været dygtig til at komme i medierne.

Det er afgørende for troværdigt at være på i en valgkamp, der tager få uger, hvilket flere andre politikere også kan lære noget af, forklarer Susanne Hegelund til Altinget.dk.

Nummer tre på listen over de mest omtalte spidskandidater er de Konservatives Bendt Bendtsen (K). SFs Margrete Auken (SF) er fjerde mest omtalte, mens Venstres Ulla Tørnæs (V) som nummer fem er omtalt 258 gange.

Efter Tørnæs kommer de Radikales Morten Helveg Petersen (R) og Folkebevægelsen mod EUs Rina Ronja Kari (N) med hver cirka 200 omtaler. På sidstepladsen er Liberal Alliances Christina Egelund (LA) med lidt over 100 omtaler.