Morten Messerschmidt fik ildebefindende: Sygemeldt på ubestemt tid

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er lørdag bragt til hospitalet efter et ildebefindende.

Morten Messerschmidt har lørdag eftermiddag fået et ildebefindende, og er blevet kørt til akutmodtagelsen på Hillerød Hospital. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Morten Messerschmidt (DF) har lørdag eftermiddag fået et ildebefindende og er blevet kørt til akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital i Hillerød. Her er han indlagt til observation.

Det oplyser Dansk Folkeparti i en kortfattet mail.

Europaparlamentarikeren er sygemeldt på ubestemt tid. Morten Messerschmidt fik et ildebefindende lørdag klokken 14.45.

Messerschmidts presserådgiver, Kristian Wederkinck Olesen, oplyser, at politikeren har været småsyg hele lørdagen. Ildebefindendet ramte, da han var på vej i sommerhus for at slappe af.

Efter et opkald til akuttelefonen blev han kørt til hospitalet i Hillerød. Hospitalet var sidst på eftermiddagen i gang med at tage prøver.

Det fortæller presserådgiveren, der har besøgt Messerschmidt på hospitalet.

Den seneste tid har Morten Messerschmidt været under stor mediebevågenhed i forbindelse med flere sager om midler fra EU-Parlamentet, som Dansk Folkeparti har brugt forkert.

Partiets ledelse har fået besked om den pludselige sygemelding af Morten Messerschmidt, der var den største stemmesluger ved valget til EU-Parlamentet i 2014.

- Det er vi kede af at høre.

Sådan siger partiets gruppeformand i Folketinget og medlem af hovedbestyrelsen, Peter Skaarup.

- Det er hårdt at være på forsiden af landets aviser og blive ringet op i dagevis.

- Og det kan gøre, at man bliver stresset og udsat for et stort pres. Så det kan ikke udelukkes, at det er derfor, Morten Messerschmidt desværre er blevet ramt af sygdom.

Fredag offentliggjorde partiet, at det vil tilbagebetale samtlige EU-støttekroner, som det har fået via den europæiske alliance Meld og fonden Feld.

Det drejer sig om i alt godt 2,5 millioner kroner. Pengene er blandt andet brugt på middage, kampagner og medietræning.

En stor del af midlerne blev allerede betalt tilbage i november 2015 og juni i år. Her returnerede Dansk Folkeparti 1,6 millioner kroner til EU-Parlamentet for politiske kampagner.

Som en udløber af de tidligere sager trådte Morten Messerschmidt tilbage som partiets gruppeformand i EU-Parlamentet i august.

Tirsdag i den forløbne uge mistede han endnu en tillidspost i partiet. Her meddelte partiformand Kristian Thulesen Dahl, at Messerschmidt træder ud af koordinationsudvalget, der er partiets mest magtfulde organ i Danmark.

/ritzau/