Morten Bødskov afviser Pia Kjærsgaards beskyldninger

Justitsminister Morten Bødskov giver i debatindlæg igen efter at være blevet beskyldt for at tilbageholde oplysninger.

Justitsminister Morten Bødskov går i et debatindlæg i Politiken til modangreb på Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsminister Morten Bødskov går i et debatindlæg i Politiken til modangreb på Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard, der tidligere på ugen blandt andet udtalte, at hun ikke tror på, at det var en særlig trussel mod hende, der lå til grund for PET’s planer om at holde hende væk fra Retsudvalgets besøg på Christiania.

»Det er en ekstremt grov anklage mod mig og mod politiet, at vi skulle have opfundet en trussel, der ikke eksisterede«, skriver justitsministeren, der også afviser at have haft forhåndskendskab til PETs overvejelser om at bruge oplysningerne i Pia Kjærsgaards kalender i den forbindelse.

Det ændrer dog ikke Pia Kjærsgaards opfattelse.

»Jeg er stadig stærkt forundret over, at der skulle være en særskilt trussel mod mig, som jeg ikke selv er blevet orienteret om«, siger Pia Kjærsgaard.

Morten Bødsskov skriver, at Pia Kjærsgaards kritik bunder i en bitterhed over ikke længere selv at kunne »diktere« dagsordenen for rets- og udlændingepolitikken.

»Det lyder, som om ministeren er klar over, at han er i knibe. At begynde at skrive debatindlæg inden et samråd på tirsdag, det får mig til at tænke, at han godt nok har travlt ved håndvasken i øjeblikket«, siger Pia Kjærsgaard.

Morten Bødskov vil ikke kommentere sagen yderligere før det kommende samråd i Folketinget, hvor han skal redegøre for sagen, blandt andet årsagen til aflysningen af besøget.

I sin tid fik Retsudvalget at vide, at udskydelsen af det planlagte besøg på Christiana i begyndelsen af 2012 skyldtes, at den daværende politidirektør Johan Reimann meldte afbud.

Efterfølgende har Morten Bødskov erkendt, at den egentlige årsag var sikkerhedstruslen på Christiania, men ifølge en aktindsigt, som Information har fået, blev Københavns Kommune, som skulle deltage, ikke orienteret om Reimanns afbud.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti rejser derfor tvivl om, hvorvidt afbuddet var opspind, der skulle give en undskyldning for at udsætte mødet.

»Det er et af de spørgsmål, vi skal have svar på. Det tyder på, at det er belejligt, at Johan Reimann melder fra«, siger retspolitisk ordfører Pernille Skipper (Ø) til Politiken.

Johan Reimann har over for avisen ikke ønsket at kommentere sagen.