Møllefiasko efterlader hul i dansk klimaregnskab

Regeringen skal ud at købe CO2-kvoter for en halv million ton kuldioxid for at opveje tabet fra den forsinkede havmøllepark Rødsand 2, siger eksperter.

Den forliste havmøllepark Rødsand 2 efterlader Danmark med et kæmpehul i det nationale klimaregnskab. Regeringen skal nu ud at finde 500.000 ton CO2 for at opveje tabet fra det skibbrudne mølleprojekt, efter at energivirksomheden E. ON har trukket sig.

Købet af CO2-kreditter i ulandene er stort set den eneste mulighed, regeringen har, skriver Ingeniørens netavis fredag.

De 90 havvindmøller syd for Lolland skulle fra 2010 generere strøm svarende til forbruget i 200.000 husstande. Men efter at først Dong Energy og nu E. ON har meldt pas med henvisning til manglende økonomi i projektet, må regeringen finde andre måder at erstatte den miljøvenlige strøm på. Og det er klart, at der er lagt et pres på regeringen, siger Jørgen Abildgaard, direktør i analysefirmaet Econ.

- Det svarer til nedbringelsen af omkring 500.000 ton CO2, der nu bliver forsinket, og som regeringen skal finde på anden vis. Stort set eneste mulighed er at købe CO2-kreditter i ulandene eller i Østeuropa, siger han.

/ritzau/