Mögers kæreste trækker sig i protest

Endnu en top-SFer trækker sit kandidatur efter utilfredshed med formand Annette Vilhelmsens politiske linje

Nanna Westerby skriver til bt.dk, at hun ikke synes om den retning, SF bevæger sig i med Annette Vilhelmsen i spidsen. Men hun ønsker ikke at uddybe yderligere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Denne gang er det den tidligere skatteminister Thor Mögers kæreste Nanna Westerby, der trækker sit kandidatur til borgerrepræsentationen for SF i København.

- Jeg har ikke den nødvendige dedikation og vil ikke gå halvhjertet ind i en valgkamp. Det hænger selvfølgelig sammen med udviklingen i SF, skriver hun i en mail til bt.dk.

Da Annette Vilhelmsen blev valgt som SF-formand, blev Nanna Westerbys kæreste Thor Möger kort tid efter fyret som skatteminister.

Nanna Westerby skriver til bt.dk, at hun ikke synes om den retning, SF bevæger sig i med Annette Vilhelmsen i spidsen. Nanna Westerby var stor tilhænger af Villy Søvndals linje, som hun ønskede at fortsætte. Hun respekterer medlemmernes valg, men beslutningen betyder, at hun ikke længere ønsker at være aktiv kandidat for SF ved det kommende kommunalvalg. Hun kalder selv beslutningen for velovervejet og udramatisk.

Nanna Westerby stiller sig nu i den efterhånden lange række af SFere, der har trukket sig fra partiet eller deres tillidsposter efter at Annette Vilhelmsen kom til magten. Blandt de mere markante er er tidligere næstformand Mattias Tesfaye, Kasper Bjering Jensen, formand for SF-Østerbro Jens Anton Tingstrøm Klinken og formand for SF-Nørrebro Jesper Lyders Andersen.

Den fremtrædende SFer Nanna Westerby sidder i partiets landsledelse og slår over for bt.dk fast, at hun vil fortsætte som partiforeningsformand i SF-Vanløse og som medlem af landsledelsen.

Nanna Westerby ønsker ikke at uddybe, hvordan hun kan fortsætte i disse erhverv, når hun samtidig melder ud, at hun er imod den retning, SF bevæger sig i.

Nanna Westerby har beskæftiget sig med politik i mere end ti år. Hun har bl.a. i 2003 været formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, formand for SF Ungdom i 2007 og været medlem af Folketinget fra 2007-2011. Her var hun bl.a. Uddannelses- og boligordfører samt formand for Folketingets boligudvalg som den yngste udvalgsformand i Danmarkshistorien.

Privat er Nanna Westerby i gang med en uddannelse på Roskilde Universitet, RUC og bor sammen med kæresten Thor Möger og deres datter i Vanløse.