Mobil politistation sættes ind i bandekonflikten i København

Lokalbetjente skal bemande mobil politistation på Nørrebro i København for at dæmpe bandekonflikt.

Doorstep pressemøde i Justitsministeriet onsdag d. 9. august 2017. Folketingets partier er kaldt til møde hos justitsminister Søren Pape om indsatsen overfor banderne, dette sker efter en serie af skyderier hvor uskyldige borgere er blevet ramt af skud. i baggrunden ses bla. Trine Bramsen (S), Peter Kofod (DF), Christina Egelund (LA), Preben Bang Henriksen (V). (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

København. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og Rigspolitiet har besluttet at åbne en mobil politistation i forbindelse med den verserende bandekonflikt i København.

Derudover vil ministeren på fredag komme med flere "tanker og initiativer".

Det fortæller Pape onsdag aften efter et møde med Folketingets partier om bandekonflikten.

Politistationen åbner torsdag og bliver placeret på Nørrebro i et område med meget bandekriminalitet.

- Vi har også brug for at manifestere trygheden, og hvem der bestemmer. Derfor vil der fra i morgen (torsdag, red.) blive en mobil politistation på Nørrebro - som selvfølgelig skal være der, hvor det særligt presser sig på.

- Og så vil jeg på regeringens vegne på fredag komme lidt flere tanker og initiativer til, hvad der skal ske, siger ministeren.

Københavns Politi har bedt om assistance fra Rigspolitiet. Det skal ifølge Pape være lokale betjente, der skal bemande den mobile station.

- Vi kan ikke flytte flere betjente frem, end der er. Så når man i det ene øjeblik vil prioritere klart og sikkert i en bandekonflikt, så er det klart, at det går ud over andre ting, siger Pape.

Ifølge TV2's oplysninger vil der være seks betjente på arbejde ad gangen på politistationen, der ikke vil være døgnbemandet.

Den mobile politistation har politiet allerede, og der skal derfor ikke investeres i en ny.

Åbningen af den mobile politistation kommer efter en periode med 18 skudepisoder i København på knap to måneder i København.

I sidste uge opfordrede Københavns overborgmester Frank Jensen (S) til at indsætte mobile politistationer i København efter nordjysk forbillede.

- Vi har brug for mere synligt politi. Der er ikke en eneste plads, gade eller park i København, hvor banderne skal sidde på magten og gøre livet utrygt for de lokale beboere, sagde Frank Jensen.

Han mener, at der særligt er brug for en ekstra indsats på steder som Blågårds Plads, Krakas Plads og Sigynsgade på Nørrebro, hvor banden Loyal To Familia ifølge borgmesteren især er tydeligt til stede.

/ritzau/