Mistænkt for hemmelig S-bog: Hamrende ubehageligt

DenHemmeligeSocialdemokrat
Rasmus Prehn er af flere udnævnt som en sandsynlig forfatter til bogen "Den hemmelige socialdemokrat". Han afviser alt selv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

Forfatteren bag bogen 'Den hemmelige socialdemokrat' er fortsat ikke afsløret, men nu tager en af de 'hovedmistænkte' folketingsmedlemmer bladet fra munden.

- Jeg synes, at det er hamrende ubehageligt at blive mistænkeliggjort. Det er ikke i orden, siger socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn til BT.

Bogen, der kom på gaden mandag, afslører magtspillet på de indre linjer hos Socialdemokraterne. Forlaget Peoples Press fastholder, at skribenten er medlem af partiets folketingsgruppe, og det har i de seneste dage ført til en heftig gætteleg: Hvem afslører alt? Bookmakeren Betsafe har tilmed udnævnt Rasmus Prehn som favorit til at have skrevet bogen.

Mandag aften skrev tidligere justitsminister Morten Bødskov på Twitter, at han ved hvem forfatteren er og opfordrer vedkommende til at stå frem:

Læs også: Her er de 10 bedste sladderhistorier fra 'Den hemmelige socialdemokrat'

- Ingen i S-gruppen kan være i tvivl om, hvem den hemmelige socialdemokrat er. Genkendt bitterhed. Stå nu frem. Fortæl hvorfor du svigter partifæller, skrev Bødskov.

Rasmus Prehn blev sidste år smidt ud af sin kaffeklub i partiet, 'Netværket', efter han i en kronik anklagede regeringen for at gøre for lidt for at få gang i væksten. I bogen udstyres Rasmus Prehn med en helteglorie for sit mod til at sige partitoppen imod.

Men Prehn fastholder, at han ikke er forfatteren. Til Ekstra Bladet tirsdag understreger han, at han slet ikke har haft tid til at skrive en bog, da han ud over sin folketingskarriere skal passe job som underviser på Aalborghus Gymnasium og foredragsholder.

- Lad os nu komme videre. Jeg opfatter mest bogen som en practical joke, siger han til BT.

LÆS MERE I BT I DAG:

* Derfor kan bogen føre til et nyt formandsopgør i S

* Forlaget fastholder: Bogen er etisk forsvarlig