Mistænkt for anonym S-bog: Hamrende ubehageligt

Forfatteren bag bogen »Den hemmelige socialdemokrat« er fortsat anonym, men en af de hovedmistænkte folketingsmedlemmer tager nu bladet fra munden.

Hos Bookmakeren Betsafe er Rasmus Prehn udnævnt som favorit til at have skrevet bogen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Mange politikere, meningsdannere og journalister har de seneste dage gættet på, hvilken anonym socialdemokrat, der er forfatter til bogen »Den Hemmelige Socialdemokrat«, som fortæller om partiet indefra.

Som bud på den hemmelige forfatter er blandt andre transportminister Magnus Heunicke, handels- og udviklingsminister Mogens Jensen og transportordfører Rasmus Prehn blevet nævnt. Og det får nu en af de mistænkte til at reagere:

»Jeg synes, at det er hamrende ubehageligt at blive mistænkeliggjort. Det er ikke i orden,« siger socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn til BT.

Bogen, der kom på gaden mandag, afslører magtspillet på de indre linjer hos Socialdemokraterne. Forlaget Peoples Press fastholder, at skribenten er medlem af partiets folketingsgruppe, og det har i de seneste dage ført til en heftig gætteleg.

Hos Bookmakeren Betsafe er Rasmus Prehn udnævnt som favorit til at have skrevet bogen.

Mandag aften skrev tidligere justitsminister Morten Bødskov på Twitter, at han ved hvem forfatteren er og opfordrer vedkommende til at stå frem.

»Ingen i S-gruppen kan være i tvivl om, hvem den hemmelige socialdemokrat er. Genkendt bitterhed. Stå nu frem. Fortæl hvorfor du svigter partifæller,« skrev Bødskov.

Rasmus Prehn blev sidste år smidt ud af sin kaffeklub i partiet, »Netværket«, efter han i en kronik anklagede regeringen for at gøre for lidt for at få gang i væksten. I bogen bliver Rasmus Prehn rost for sit mod til at sige partitoppen imod.

Men Prehn fastholder, at han ikke er forfatteren. Til Ekstra Bladet tirsdag understreger han, at han slet ikke har haft tid til at skrive en bog, da han ud over sin folketingskarriere skal passe job som underviser på Aalborghus Gymnasium og foredragsholder.

»Lad os nu komme videre. Jeg opfatter mest bogen som en practical joke,« siger han til BT.