Ministre udsætter lønstigning

Regeringen har udskudt en lønforhøjelse for ministre. Beslutningen kommer på et pudsigt tidspunkt, mener Enhedslisten.

Foto: Asger Ladefoged. Finansminister Bjarne Corydon
Læs mere
Fold sammen

Regeringens ministre skulle være steget fem procent i løn om et år. Men det er nu blevet udskudt, skriver Søndagsavisen.

Lønstigningen ville give 77.000 kroner ekstra på lønsedlen hos statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og næsten 70.000 mere for ministrene nederst i rækkefølgen.

Daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hans ministerhold gik fem procent ned i løn i 2010, samtidig med at blå blok halverede dagpengeperioden fra fire til to år.

Dermed var ministrene også med til at holde for under den økonomiske krise.

Men hvor dagpengereformen var permanent, var lønnedgangen for ministrene midlertidig og skulle løbe i to år. Den nuværende regering besluttede at forlænge lønnedgangen til udgangen af 2015.

»Regeringen har sammen med SF, Venstre og Konservative nedsat en kommission, der skal lave en samlet vurdering af aflønningen af ministre, folketingspolitikere, borgmestre og regionsrådsformænd. Formålet er at få skabt et mere enkelt og gennemsigtigt system. Regeringen har besluttet, at man, indtil kommissionens anbefalinger foreligger, vil fastholde det nuværende sænkede lønniveau for ministre,« siger finansminister Bjarne Corydon (S) til Søndagsavisen.

Nu bliver lønnedgangen så igen forlænget, men timingen for udmeldingen virker pudsig, mener Enhedslistens politiske ordfører, da partiet lige har fremsat et lovforslag om at gøre ministrenes lønnedgang permanent.

»Det er da en glædelig overraskelse, at Finansministeriet, efter at de har hørt om Enhedslistens forslag, nu pludselig vil udskyde lønforhøjelsen. Men lidt pudsigt, at det ikke fremgår af det lovkatalog, de har udsendt,« siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) til avisen.

BNB