Ministeren klar med redningskrans til Songül

Justitsministeren præsenterer onsdag morgen et forslag, som kan give personer som tyrkiske Songül Yüksel en chance for at blive i Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag morgen mødes justitsminister Karen Hækkerup (S) med ordførere fra samtlige partier undtaget Dansk Folkeparti for at diskutere et forslag, som kan fungere som en redningskrans for blandt andre 19-årige Songül Yüksel, der er udvist og skulle have forladt Danmark i februar.

På bordet i Justitsministeriet vil der ifølge Politiken være en »Kom-måske-tilbage-ordning«, som skal forhindre, at velintegrerede børn, der er fanget imellem de gamle stramme regler og de nye mere lempelige regler, får en ny chance.

Karen Hækkerup lægger ifølge avisen op til, at børn og unge, der »i det væsentlige« har boet i Danmark fra afslaget efter de stramme 2004-regler og frem til nun skal have lov til at ansøge om opholdstilladelse igen. Med forslaget vil ministeren også sørge for, at udviste, der har forladt Danmark, også skal have mulighed for at søge igen. Og det virker til, at der er bred opbakning til de store linjer i forslaget fra Karen Hækkerup.

»Vi har presset på, for at der kommer en løsning i den her sag. De her børn er jo fanget i et ingenmandsland. Der ligger et forslag fra justitsministeren, som rummer nogle forbedringer, og det er vi naturligvis for. Man kan altid ønske sig mere eller andet, men vi opererer i en politisk virkelighed, hvor vi er mange partier. Og da det her er en klar forbedring, så er SF selvfølgelig for,« siger SFs integrationsordfører, Karina Lorentzen (DF).

Også de Konservative og de Radikale stiller sig inden mødet i Justitsministeriet positive over for ministerens forslag.