Minister vil kigge på ulogisk støtte til lokalfærger

Indenrigsminister Karen Ellemann går ind i sagen om støtte til lokale færger, der kræves tilbage i moms.

Ærøfærgen er en af de ruter, der får tilskud. Free/Sine Schack Vestergaard, Ritzau Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Det har aldrig været meningen, at støtten til lokale færger, der skal sænke billetpriserne, skulle hentes tilbage af Skat.

Derfor går Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) nu ind i sagen.

Det oplyser ministeren, efter at det torsdag kom frem, at en solid del af de 95 millioner kroner, der er givet i støtte til lokale færgeruter i Danmark, forventes at gå direkte tilbage til staten.

De 95 millioner kroner rakte oprindeligt til at sænke priserne i perioden efter skolernes sommerferie og indtil november - og så igen i månederne inden sommerferien.

Men torsdag kom det frem, at Skat har gjort rederiet Færgen opmærksom på, at rederiet er momspligtig svarende til den moms, der er pålagt de billetter, der ydes tilskud til.

Ifølge TV Syd får det ingen konsekvenser for priserne i år, men det er uvist, hvad det betyder for næste år.

- Med den ene hånd kommer man med nogle penge fra Transportministeriet, og med den anden hånd står Skat så og siger, at de penge, der skal gøre billetterne billigere, dem skal vi lige have tilbage igen, sagde transportordfører Lea Wermelin (S) torsdag.

Det er ikke meningen, og derfor gør Karen Ellemann (S) nu ind i sagen.

- Der er tale om en meget kompleks problemstilling, som vil blive udredt sammen med Skat, der er ansvarlig for momsreglerne.

- Hvis det viser sig, at der er tilfælde, hvor momspligt forringer værdien af tilskud til en kommune mærkbart, vil jeg tage initiativ til at løse problemet. For det er naturligvis ikke hensigten, at staten giver med den ene hånd og tager med den anden, skriver social- og indenrigsministeren i en kommentar.

Ambitionen med støtten er, at det skal koste det samme at sejle en kilometer med færge som at køre en kilometer på landevej.

Det bliver også kaldt landevejsprincippet eller trafikal ligestilling.

/ritzau/