Minister vil ikke dele Hjort-oplysninger med hele Folketinget

Store dele af Folketinget vil ikke få indblik i detaljer i sag om tidligere minister, der er sigtet for læk.

»Det er et spørgsmål om at finde en balance mellem på den ene side at give Folketinget et oplyst grundlag at træffe beslutninger på baggrund af, og på den anden side er der nogen dybt fortrolige oplysninger, som jeg ikke er tryg ved at dele med 179 folketingsmedlemmer,« siger Mattias Tesfaye. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) er ikke tryg ved at dele oplysninger i sagen om den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) med Folketingets 179 medlemmer.

Det siger han til Jyllands-Posten, efter at Rigsadvokaten har indstillet, at der skal rejses tiltale mod Claus Hjort, som er sigtet for at have lækket statshemmeligheder.

Før det kan lade sig gøre, skal Folketingets medlemmer stemmer om, hvorvidt hans parlamentariske immunitet skal ophæves. Men flere partier kræver større åbenhed om sagen, før de vil tage stilling.

»Det er et spørgsmål om at finde en balance mellem på den ene side at give Folketinget et oplyst grundlag at træffe beslutninger på baggrund af, og på den anden side er der nogen dybt fortrolige oplysninger, som jeg ikke er tryg ved at dele med 179 folketingsmedlemmer,« siger Mattias Tesfaye til avisen.

I forbindelse med spørgsmålet politikerens immunitet er partierne indkaldt til en drøftelse på mandag.

Men ifølge Mattias Tesfaye er det kun partilederne, som vil blive inviteret til mødet, hvor også Rigsadvokaten vil deltage.

Nogle af de oplysninger, partilederen får på mødet, vil efterfølgende kunne gives videre til folketingsgruppen. Men ifølge Mattias Tesfaye vil det ikke være »ret meget«, de kan sige videre, fordi oplysningerne er fortrolige.

Dermed vil de øvrige medlemmer af folketingsgruppen kende Rigsadvokatens indstilling og deres partiformands anbefaling. Og det er altså på den baggrund, at de skal tage beslutning om, hvorvidt Claus Hjort Frederiksens immunitet skal ophæves.

/ritzau/