Minister vil have seksualundervisning på ungdomsuddannelser

Regeringen foreslår obligatorisk seksualundervisning på tværs af alle landets ungdomsuddannelser.

Flere elevorganisationer har råbt om behovet for, at der kommer obligatorisk seksualundervisning på skemaet hos ungdomsuddannelserne. Det kommer nu, skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse. (Arkivfoto). Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ungdommen har længe råbt op om det. Og nu kan det være på vej. Regeringen foreslår at indføre obligatorisk seksualundervisning på alle ungdomsuddannelser.

Det skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse, hvor ministeren fortæller nyheden i en video.

»Det er supergodt kæmpet af de unge. Det virker, når man blander sig. Tak, fordi I er kommet med alle jeres input og kæmpet alt det, som I har,« siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Det fremgår ikke, hvad det ville ske på bekostning af, eller hvornår det kan blive indført, men det vil i givet fald ikke være dette skoleår.

Regeringen vil drøfte forslaget med gymnasieforligskredsen, hvor der skal findes et flertal, hvilket der ventes at være.

Seksualundervisning er obligatorisk på skemaet i folkeskolen.

Men når de unge drager videre i uddannelsessystemet, er det ikke sikkert, at de får mere undervisning på området.

Det har fået flere elevorganisationer til at råbe op om behovet for seksualundervisning også på ungdomsuddannelser. Heriblandt Danske Gymnasieelevers Sammenslutning og Landssammenslutningen for Handelsskoleelever.

I november sagde formanden for førstnævnte organisation, at ønsket blandt andet hang sammen med den debat, der har været om seksuelle krænkelser.

»Vi har lige fået en ny samtykkelovgivning. Det er helt afgørende, at hvis vi skal sikre en reel kulturændring, er det vores generation, der skal gå forrest,« sagde Ingrid Kjærsgaard.

»Det kræver, at vi også får et rum på vores uddannelser til at snakke om, hvordan man sikrer samtykke og respekterer grænser,« sagde hun.

En anden gruppe, der fortsat efterspørger seksualundervisning, er elever på specialskoler.

Fordi skolerne er fritaget for nogle paragraffer i folkeskoleloven, er det ikke obligatorisk med seksualundervisning her.

Det er et problem, har Sammenslutningen af Unge med Handicap sagt til DR Nyheder tidligere på ugen.

/ritzau/