Minister vil gøre det lettere for mænd at teste faderskab

Mænd skal have bedre mulighed for at teste faderskab, mener socialministeren. Foreningen Far bakker op.

Mænd kan ikke anlægge en faderskabssag, hvis barnets mor er gift eller lever fast med en anden mand. Men det er ubalanceret, mener socialminister Karen Ellemann. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske mænd skal have bedre mulighed for at bevise, om de er den biologiske far til et barn eller ej. Det skriver Jyllands-Posten.

Socialminister Karen Ellemann (V) står bag forslaget i sin fremlagt skilsmissepakke, som politikerne inden længe skal forhandle om.

Mænd kan ikke anlægge en faderskabssag, hvis barnets mor er gift eller lever fast med en anden mand.

Men det er ubalanceret, mener ministeren.

Hun vil derfor give mænd bedre mulighed for at få testet faderskabet inden for barnets første leveår. En sådan sag skal i dag anlægges, inden barnet er et halvt år gammelt.

- Jeg mener, at man så vidt muligt har ret til at få afklaret, hvem der er ens biologiske forældre.

- Men faderskabet skal afklares hurtigt og inden for barnets første år, for jeg vil ikke bidrage til, at barnets familieliv forstyrres i en alder, hvor det er for sent at skifte far, siger Karen Ellemann til avisen.

Foreningen Far ønsker slet ikke en tidsfrist for, hvor sent i barnets liv man kan få testet faderskabet, skriver Jyllands-Posten.

Omvendt betoner Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, at børn ikke skal indgå i årelange juridiske tovtrækkerier, som skaber usikkerhed om barnets familieforhold. En tidsfrist på et år er acceptabelt, mener han ifølge avisen.

/ritzau/