Minister vil gå hårdere efter bagmænd til illegalt arbejde

Blikket skal rettes mod bagmændene, som må straffes hårdt, hvis illegalt arbejde skal stoppes, mener minister.

København. Det er en alt for dramatisk beslutning at lukke virksomheder, som gentagne gange har benyttet sig af underleverandører, der bruger illegal arbejdskraft.

Det mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

- Jeg kan ikke se for mig, hvordan man skulle håndhæve eller praktisere det.

- Det er et forslag, som i min verden ikke kan gennemføres, siger ministeren.

Hans reaktion kommer efter, at Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, har foreslået, at det skal være muligt at lukke virksomheder, der gentagne gange har brugt sig af underleverandører, som flere gange har brudt loven og haft illegal arbejdskraft.

Forslaget kommer, efter at TV2 har kunnet afsløre, at flere restauranter har benyttet sig af illegal arbejdskraft som rengøringshjælp. Virksomhederne bør blive straffet, da de må have kendskab til den illegale arbejdskraft, lyder det fra DF-ordføreren.

Men det er ikke restauranterne, man skal gå efter, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

- Vi skal i stedet rette blikket mod de bagmænd, som skummer en stor fortjeneste på at benytte illegal arbejdskraft, siger han.

Der skal udvikles nye og offensive tiltag for at komme den ulovlige arbejdskraft til livs, mener ministeren. Og her vil det være skævt at straffe virksomhederne med lukning.

- Der er behov for, at vi tænker os grundigt om og finder ud af, hvordan vi mest effektivt kan gå efter bagmændene, som spekulerer i og organiserer illegal arbejdskraft.

- Vi skal have et bedre myndighedssamarbejde, og vi skal være mere til stede rundt om i landet, siger han.

/ritzau/