Minister vil bremse dobbeltuddannelse

Det er fornuftig brug af skattekroner kun at give én statsfinansieret uddannelse, mener uddannelsesminister.

Læs mere
Fold sammen

Fremover vil en sygeplejerske ikke uden videre kunne tage en ny uddannelse som lærer. Og en cand.mag. i historie vil ikke kunne uddanne sig til pædagog på statens regning.

Regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er blevet enige om, at det ikke længere skal være muligt at tage en ny statsfinansieret uddannelse på samme eller lavere niveau.

Aftalen er indgået for at skaffe 300 millioner kroner til de ændringer i dagpengesystemet, som partierne blev enige om i oktober.

Men uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) mener, at det grundlæggende er helt rimeligt, at man kun får én offentligt betalt uddannelse.

- Jeg er optaget af, at vi bruger skattekronerne så fornuftigt som muligt. Jeg synes faktisk, at det er fornuftigt, at vi begrænser mulighederne for dobbeltuddannelse, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V).

- I dag er det sådan, at man kan uddanne sig på samme niveau ubegrænset, forudsat at man kan blive optaget. Det er det, vi begrænser muligheden for.

Ministeren understreger, at ændringerne ikke berører videreuddannelse.

/ritzau/